Doslovno svi prevrnemo očima iste sekunde kada neki model iz modne industrije kaže da je za njenu figuru zaslužna isključivo samo joga. Provedeš sat vremena tako što se istežeš, razgibavaš i smiruješ svoj um i telo kroz splet vežbi da bi izašla sa treninga izgledajući kao neki od najvećih supermodela današnjice poput Adriane Lime ili Alessandre Ambrosio? Ma hajde. Samo prevrnemo očima.

Nije velika nauka da shvatiš da, ako želiš da smršaš, znoj mora da lije sa tebe, a on je uglavnom proizvod toga što u tom trenutku “umireš” na nekom ozbiljno zahtevnom treningu. Nisi ispuzala iz teretane nikad u životu? Pa ti ne znaš onda šta je trening! Dok ne ostaneš bez daha od umora prouzrokovanog treningom i ne puziš sa treninga do kuće, neće biti vidljivih rezultata na tvojoj figuri. Vežbajući osim joge (koja je bolja opcija za um) i pilates ili aerobik, mogu da se vide određeni rezultati, mada to ne ide onako brzo kako bi ti želela.

bruce mars pFyKRmDiWEA unsplash e1567776597905 Aerobik ili pilates   šta je bolje ukoliko želiš da smršaš?

Kada konstantno ideš samo u teretanu i regularno vežbaš, sa ili bez trenera, u principu i dalje sve zavisi od tebe. Zamena ovakvog vida treninga za pilates ili aeorbik može biti mnogo bolja opcija, pogotovo jer vežbe nisu jednolične i dosadne kao u teretani. Ako iskombinuješ jogu sa nekim od ova dva načina treniranja, rezultati bi mogli da te iznenade.

Kakav god oblik joge da praktikuješ, nikako ne menjaj svoj raspored i ne isključuj jogu, samo dodaj pilates ili aerobik sebi u planer!

Dok je pilates više fokusiran na malo klasičnije vežbanje gde aktiviraš svaki mišić u telu, on je možda za nijansu bolji od aerobika za oblikovanje tvoje figure. Sa druge strane, aerobik je fantastičan kardio, a steper koji je podignut za nijansu više (svaki steper ima dodatak da se podigne još više) bi mogla da bude “smrt” za tvoje noge – zbog upale mišića.

Comments