5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Drugi AFA lideršip Samit je bio posvećen temi “Inovativni lideršip u svetu ubrzanih promena izazvanih tehnološkim napretkom”. Samit je otvoren okruglim stolom čija je tema bila EKONOMSKO OSNAŽIVANJE ŽENA KROZ IMPLEMENTACIJU INOVACIONIH TEHNOLOGIJA”. Samit je otvorila Žaklina Kušić, programska direktorka AFA asocijacije i AFA Samita, koja je istakla da je budućnost u kolaboraciji na svim nivoima jer više niko ne moze sam da rešava brojne probleme društva i promene koje se ubrzano dešavaju i da je AFA zajednica dobar primer kako se brzo i lako pokreću inicijative kada udružimo snage i ideje, znanje, ekspertizu, uticaj i kada radimo zajedno.

“AFA Samit je rezultat te sinergije kao i Nedelje inovacija koje je takođe pokrenuta nedavno, inicirajući saradnju između nauke i inovativnih tehnoloških kompanija i privrede. Verujemo da su saradnja i zajednički rad, jedini put za stvaranje progresivnog društva jednakih mogućnosti za sve, u svetu koji se pod uticajem eksponencionalnih tehnologija menja više i brže nego ikada pre, stvarajući veliku neizvesnost ali i brojne nove prilike. Ovogodišnji AFA Samit ima za cilj da sagleda kakvi su nam lideri potrebni za novo vreme, lideri koji mogu brzo i efikasno da rešavaju sve kompleksnije probleme društva, kao i da idu u susret izazovima novog vremena”, rekla je Žaklina Kušić, programska direktorka AFA asocijacije i AFA Samita.

Na otvaranju se obratio i Stefan Vanoverbeke, direktor IKEA za jugoistočnu Evropu, koji se osvrnuo i na to kako je postao ambasador za prava žena, podsećajući se ekonomske zavisnosti svoje majke i svoje odlučnosti da se posveti osnaživanju žena na radnom mestu kao izvršni direktor. U svom govoru obratio se svim zainteresovanim stranama, pozivajući na akciju da zajednički radimo na bržem zatvaranju postojećeg rodnog jaza. IKEAje odličan primer da izbalansirani timovi u kojima su podjednako zastupljene žene i muškarci daju najbolje rezultate, da je jednaka zarada za isti posao – pravilo, dok je životna ravnoteža – da balansiraju posao i porodicu i dobiju najbolje od oba, omogućena svima – ne samo ženama.

F01I8934 e1541581466628 AFA lideršip samit okupio vodeće lidere iz različitih industrija

Ministarka bez portfelja, gospođa Slavica Đukić-Dejanović je istakla da je u svetu promena izazvanih tehnološkim napretkom primetna težnja države da se u manjoj ili većoj meri sačuvaju radna mesta. “Možda bi ipak bolji pristup bio ako bismo svi zajedno težili da umesto radnih mesta sačuvamo čoveka. Kompanije odlaze i dolaze. Radna mesta se otvaraju ali zatvaraju, ono što ostaje je čovek. Takođe je istakla da aktivnosti organizacije kao što je AFA pružaju dodatni podstrek ženama da pronađu načine za veću uključenost u samo društvo i da ga oblikuju po svojim potrebama i merama.

Moderator okruglog stola bila je Rina Bar Tal, bivša potpredsednica Ženske mreže Izraela, a među njenim sagovornicima su bili: ambasadorka Izraela u Srbiji, Alona Fišer Kam, Brankica Janković poverenica za rodnu ravnopravnost, Sonja Licht predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost, Jelena Sekulić-Nedeljković projektna menadžerka projekta “Ključni koraci ka radnoj ravnopravnost” UN Women, Marija Desivojević zamenica predsednika Delta Holding, Jelena Galić predsednica Izvršnog odbora AIK Banke, Yana Mikhailova generalna direktorka za jugoistočno tržište kompanije Nestle, Vesna Crnojević-Bengin suosnivačica BioSense Instituta, Goran Svilanović generalni sekretar Regionalnog saveta za saradnju i Milan Šolaja generalni direktor Vojvodina ICT Klastera.

Među prisutnima su bili i Dragan Stojkov slikar, Simona Mirela-Miculescu predstavnica generalnog sekretara UN i šef kancelarije Ujedinjenih nacija u Beogradu, ambasadorka Australije Rut Stjuart te veliki broj studenata i studentkinja sa različitih fakulteta.

AFA asocijacija je globalna mreža uspešnih, proaktivnih žena iz različitih oblasti, koje žele da kreiraju pozitivne promene i iskoriste svoje znanje i ekspertizu za brzi razvoj društva. Platforma za afirmaciju žena i njihovo aktivno učešće u kreiranju budućnosti i stvaranju društva podjednakih mogućnosti za sve, zasnovanog na znanju, obrazovanju, radu, etici i ličnoj odgovornosti. U saradnji sa kompanijama, organizacijama, institucijama i vladom, AFA asocijacija otvara mogućnost ženama čiji potencijal još uvek nije dovoljno iskorišćen i vrednovan, da napreduju i kontinuinirano, zajednički, aktivno učestvuju u rešavanju najvažnijih problema društva, realizujući svoj kreativni i stvaralački potencijal. Verujemo da kompanije i ekonomije imaju bolje rezultate kada su žene podjednako uključene.

Editors choice