Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Agenti provokatori su ljudi zaposleni od strane policije, a njihov osnovni zadatak je da isprovociraju nekoga da počini krivično delo. Kakve to ima veze sa vešom? Zamislite donji veš koji je dizajniran sa ciljem da isprovocira drugu stranu… Ne da uradi nešto nelegalno. Doduše, zavisi u kojoj državi!

galerija6 picnik Agent Provocateur   seksi veš diva

Brend Agent Provocateur su osnovali 1994. godine Džosef Kore (Joseph Corré) i Serena Ris (Serena Rees), tadašnji supružnici. Serena je tada bila nezadovoljna ponudom donjeg veša, smatrala ju je dosadnom. Došli su na ideju da otvore butik šarenog i modernog donjeg veša, bez ikakve namere da ga dizajniraju sami. Kako zahtevna Serena nije bila zadovoljna ponudom, bacili su se na kreiranje. Prvi butik su otvorili u Londonskom kvartu Soho. Budući da je Džozef sin Vivijen Vestvud (Vivienne Westwood) i Malkolma Meklarena (Malcolm McLaren), bivšeg menadžera Sex Pistols-a, poznavali su dosta poznatih ličnosti i brend je vrlo brzo postao popularan među celebrity damama.

galerija10 Agent Provocateur   seksi veš diva

Kako i ne bi? Brend ima kolekcije donjeg veša, čarapa, odeće za plažu, spavaću sobu i grad. Od najnežnijih, belih čipkanih grudnjaka do crnih kožnih gaćica i nalepnica za bradavice. Za svakoga ponešto. Možete biti diva iz filmova zlatnog Holivuda uz crne čarape do pola butina sa šavom. Možete kupiti samodržeće ili ih možete prikačiti na haltere. Možete pronaći kožne komade, providne, sa lancima, perjem. Ukombinovati ih u modernu burlesku poput Dite von Tiz (Dita von Teese), koja je velika obožavateljka ovog veša. Ukoliko ste mirnije, možete pronaći bele čipkane korsete, kao Bijonse (Beyoncé Knowles) u spotu za “Best Thing I Never Had”. Ili možete jednostavno ogrnuti svileni kimono i uživati u opuštanju kod kuće. Ukoliko možete to sebi da priuštite, naravno.

beyonce21 Agent Provocateur   seksi veš diva

Uz dobar proizvod, za uspeh na tržištu je neophodna i dobra reklama. Kao i ime brenda i reklame su napravljene da provociraju. Čak i modeli koji reklamiraju kampanje su provokativni: Kejt Mos (Kate Moss), Dita von Tiz, Pičiz Geldof (Peaches Geldof). Reklamni spot sa Kajli Minog (Kylie Minogue) je smatran za previše provokativan za televiziju, te je prikazivan samo u bioskopima! Spot iz 2010. godine sa izazovnom Rouzi Hantington Vajtli (Rosie Huntington Whiteley) ima scene plesa u krilu i vezivanja. Agent Provocateur je samo želeo da podseti kupce da se bliži Dan zaljubljenih. Model za kolekciju proleće/leto 2011. je Džozefin de la Bom (Josephine De La Baume), atraktivna crvenokosa Francuskinja.

Izazovna garderoba nije jedino što je u ponudi ovog luksuznog brenda. Imaju i kolekciju beauty proizvoda gde možete pronaći parfeme, sapune, kupke i ulja za masažu. Kako biste se u njihovom vešu i zabavili, u ponudi je i set “igara”. Tu su i knjige, povezi za oči, maske, bičevi i batinice. Sve za provokaciju!


Ivona Temešberger je studentkinja novinarstva i večiti optimista. Voli putovanja, modu, doba zlatnog Holivuda, kafu, Italiju, Louboutin-a i one retke situacije kada ostane bez teksta. Veruje da “Life is not about finding yourself, it’s about creating yourself.”

Editors choice