Ako se već duže vreme borite sa bubuljicama i problematičnom kožom, probale ste sve moguće i nemoguće preparate, a opet ostale bez rezultata, možda bi trebalo da porazmislite o svojoj ishrani. Postoje namirnice koje ne utiču baš najbolje na vaš ten, a vi ih gotovo svakodnevno koristite. Zato, pokušajte da ove proizvode izbacite iz upotrebe i zamenite ih mnogo zdravijim varijantama.

Sir od kravljeg mleka

Zapravo, mnogi mlečni proizvodi su puni masnoća i hormona koji loše utiču na vašu kožu. Mnoga istraživanja su otkrila vezu između konzumiranja kravljeg mleka i sira od kravljeg mleka sa problematičnom kožom i aknama, pa bi možda trebalo da makar neko vreme prestanete da konzumirate ove namirnice i vidite kako će se to odraziti na vaš ten. Ukoliko baš morate da pijete mleko i jedete sir, probajte one vegeterijanske varijante koje su mnogo manje masne.

Ugljeni hidrati

U ugljene hidrate osim hleba i sveg onog ukusnog peciva spadaju i krekeri i druge grickalice za kojima rado posežete kada nastupi “kriza”. Ipak, kao što već znamo, ugljeni hidrati nisu zdravi i nikako ne utiču dobro na vašu kožu jer u našem organizmu podstiču proizvodnju insulina, a više insulina znači više bubuljica! Umesto toga, odaberite integralne krekere koji su puni žitrica, a samim tim i proteina.

ugljeni hidrati Ako želite blistavu i čistu kožu IZBEGAVAJTE ove namirnice
Comments