Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

Efikasan lider na prvom mestu mora da brine o svojim verbalnim sposobnostima.

Odeća i stav igraju značajnu ulogu u tome kako će vas podređeni percipirati, ali ako se pokažete kao loš komunikator, sve vaše sposobnosti mogu biti dovedene u pitanje.

Kako biste svima stavili do znanja svoje kapacitete, postali uspešan lider, održali se na toj poziciji i napredovali – morate da naučite da se izražavate na pravi način.

lider govor Ako želite da budete lider pričajte kao lider

Budite svesni činjenice da jezik lidera mora biti drugačiji od onoga kojeg koristite uobičajeno. Jezik lidera mora se sastojati od kompleksnih pojmova, adekvatnih za oblast biznisa kojom se bavite, a vaši govori moraju odražavati duboko poznavanje materije, svesti o trenutnom stanju profesije i projekcije budućnosti.

U svakom trenutku morate znati šta želite, a ukoliko u nekoj situaciji nije tako, dajte sebi dovoljno vremena da promislite, i govorite samo onda kada vaše reči budu mogle da odaju sigurnost.

Budite oprezni sa rečju “ali”. “Ali” se najčešće odnosi na iznošenje suprotnih argumenata ili odbijanje. Potrudite se da sagovorniku uvek prvo izložite ono što je bilo dobro u njegovim rečima i aktivnostima, a tek onda se osvrnite na njihove negativne strane.

lider Ako želite da budete lider pričajte kao lider

Izbegavajte superlative i oduševljenje. Mudar lider svemu pristupa analitički i sa rezervom. Ukoliko se nečim oduševite, gubite sposobnost kritičkog razmišljanja, i mogu vam promaći neke značajne prepreke.

Izbegavajte sleng. Poslovni žargon je prihvatljiv, ali “ulični” govor, ostavite za ulicu, a na poslu koristite isključivo standardni jezik, ukoliko želite da budete shvaćeni ozbiljno.

Ne oklevajte. Korišćenje eufemizama ili oklevanje poput “Čini mi se da smo u lošoj situaciji”, “Pomišljam da ovo i nije tako dobra ideja” zrače nesigurnošću, a ne želite da svojim konkurentima, saradnicima ili podređenima ostavljate takav utisak.

Jasna Stanić

Editors choice