5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Pogledajte koje to aktivnosti umanjuju stres i već danas se pokrenite!

Joga

Joga je isproban i testiran način da se izađe na kraj sa stresom na tradicionalan način. Meditacija i vežbanje vežbi disanja tako što se koncentrišete na dah ume da bude od velike koristi za vaše mentalno zdravlje. Tih deset minuta dnevno koje ćete izdvojiti za jogu je a must!

Šetnja

Najjednostavniji, a opet tako efektan način da se razbije stres je šetnja. Prošetajte se parkom ili plažom i tako se, ne samo ujedinite s prirodom, nego se i oslobodite stresa. Morate redovno da idete u šetnju da biste održali zdravlje na dobrom nivou i krvni pritisak bez poblema.

Ples

Ples je jedan od velikog broja fizičkih i umnih aktivnosti koje vam mogu pomoći da se oslobodite stresa i da uživate istovremeno. Kada svaki dan naučite ponešto novo, biće interesantno da to kasnije podelite sa prijateljima ili partnerom.

joga Aktivnosti koje umanjuju stres

Opustite se

Sport

Bilo koja vrsta sporta koju volite može biti odlična vežba za vaše telo i sjajan način da se oslobodite stresa. Sportovi kao što su tenis, fudbal ili nešto slično su sjajan način da ostanete u kontaktu sa svojim prijateljima i da se istovremeno potpuno posvetite vežbanju.

Tai-či

Tai-či je starinska borilačka veština koja podrazumeva kombinaciju meditativnih pokreta koji mogu da povežu vaše telo i um. Uvežbavanje ovog načina vežbanja može da smanji stres i unese mir.

Kikboks

Uz inovativne načine vežbanja, iz dana u dan, sportovi kao što su kikboks i slični postaju sve popularniji. Možete da se priključte različitim stilovima kikboksa, kao što su Džiu-džicu, Majtai i slični.

Stres bilo koje vrste nije samo štetan za vaše mentalno zdravlje, već utiče i na fizičko stanje tela na više načina. Vežbanjem držite i telo i duh pod kontrolom, pa vam preporučujemo da probate neke od ovih vežbi.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Editors choice