Februar je bio pravi muzički mesec sudeći prema muzičkim ostvarenjima širom sveta. Fanove K-pop boy benda BTS obradovao je njihov album Map of the Soul: 7, a obožavaoce malo nežnijeg zvuka iznenadila je kanadska pevačica Grimes albumom Miss Anthropocene. Nadamo se da će se i ostatak godine nastaviti u ovom duhu, jer Adele je najavila objavljivanje svog četvrtog albuma, a i dalje se sa ushićenjem nadamo (još od 2016) da je možda baš ovo Rihannina godina i da će nas obradovati novim albumom.

U nastavku ti otkrivamo koji su to albumi koje ćeš na repeat slušati ove godine. 

Adele, Adele, septembar 2020.

31-godišnja pevačica poslednjih meseci je u žiži javnosti zbog svog primetnog gubitka kilograma, a najava njenog albuma biće ono o čemu će se do septembra pričati. Naziv albuma biće jednostavan i odstupaće od njenog poslednjeg numeričkog imena. Uzimajući u obzir da je pevačica nedavno razvedena i da album nosi njeno ime, ne možemo prestati da se pitamo kakvu li će nam muzičku magiju prirediti.

Frank Ocean 

Njegov poslednji singl In My Room bila je dovoljno upečetljiva uvertira za album zbog kojeg izgaramo. Frank Ocean nije nam dao nikakav vremenski okvir kome se možemo radovati, ali je rekao da će njegov treći album odstupati od njegovog dobro poznatog melanholičnog zvuka i da će biti pod uticajem elektronske muzike. Jedno je sigurno, šta god da uradi samo ćemo ga još više voleti.

Rihanna, R9

Rihannini fanovi su sasvim sigurno spremni za novi album. Iako smo zadovoljni njenim poslovanjem u modnom i kozmetičkom svetu, skoro da smo iziritirani njenim (ne)angažovanjem u muzici. Jedino što je široj javnosti poznato o njenoj budućoj muzici jeste saradnja sa Pharrellom Williamsom na jednoj od pesmama. Pevačica nije objavila nikakve detalje, osim da će pesma biti u reggae fazonu na kakav nismo navikli.

Dua Lipa, Future Nostalgia, april 2020.

Future Nostalgia je savršeno ime za album, najavljen za 3.april, koji će nositi disco vibe 80-ih. Njeni najnoviji singlovi Don’t Start Now i Physical su nas pripremili za ovaj spektakl i đuskanje uz ritmove 80-ih, dok iščekujemo ceo album.

Comments