Ako uzmemo u obzir broj svih timova koji učestvuju u ovogodišnjem FIFA Svetskom prvenstvu u fudbalu, moramo priznati da izabrati najlepši dres nije nimalo lako.

Oni stručniji kažu da ima i očajnih dresova, kao i katastrofalnih kombinacija, ali većina dresova izgleda dobro i ima svoj karakterističan print. Mi smo se potrudili da vam prikažemo najbolje od najboljeg, ne obazirući se na proizvođače, kao i na zemlju koju sam dres predstavlja. Većina izabranih može da se nosi i van terena, tako da ukoliko razmišljate o ovom koraku, to će, momci, biti potpuni hit. Bez obzira da li ste jedan od srećnika koji u Brazilu uživo gledaju duele najvećih fudbalskih eksperata ili kod kuće gledate zavaljeni u fotelju, ova sportska oprema krasiće vaš vidik u narednom periodu.

Na poslednjem mestu našla se fudbalska reprezentacija Ekvador. Oni se nadaju da će moći da zasijaju “jače od sunca”. Kao što možete videti na slici ispod dres je u žutoj boji sa plavim detaljima i ovi momci će svakako biti upečatljivi. Da li im je žuta boja srećna, videćemo…

118 Ale, aleee: Izbor za najlepši dres na Svetskom prvenstvu

Brazil, Braziiil!!! Naravno da prepoznajete legendarni dres ove reprezentacije. Potpisuje ga poznati modni brend Nike, a u proteklih 20 godina dobijao je brojne izmene i sada izgleda ovako. Zastava Brazila u prvom planu, ali su i zeleni detalji odlična kombinacija sa žutom.

216 Ale, aleee: Izbor za najlepši dres na Svetskom prvenstvu

Iz Rusije ili bolje rečeno iz Adidasa stiže nam ovaj dres u divnoj boji. Veoma je autentičan i prepoznatljiv i ima poseban rebrasti okovratnik i napravljen je od specijalne tkanine.

315 Ale, aleee: Izbor za najlepši dres na Svetskom prvenstvu

SAD se potrudio da se i iz aviona vide boje zastave. Kao da fale zvezdice, pa su mislili da će sa njima na ovako šarenom dresu biti mnogo kič. Izgleda da je veoma važno biti moderan i trendi i na terenu.

411 Ale, aleee: Izbor za najlepši dres na Svetskom prvenstvu

Fudbalska reprezentacija Kameruna odlučila se za drugačiji dres sa vidljivim primesama tradicionalnog. Grafički motivi koje vidite predstavljaju lava, a verujemo da će se lavovski boriti da osvoje titulu.

511 Ale, aleee: Izbor za najlepši dres na Svetskom prvenstvu

Crveno-beli tim je onaj iz Hrvatske, ali samo zbog ovog “kockastog” dresa. Nike potpisuje njihovu sportsku opremu i nisu odoleli da je ukrase mnogim suptilnim detaljima, kao što je na primer na tkanini kod vrata napisano “Budi ponosan”.

610 Ale, aleee: Izbor za najlepši dres na Svetskom prvenstvu

Gana je država koja ove godine nosi beli dres, ali sa specijalnim okovratnikom… pogledajte kakvim!

76 Ale, aleee: Izbor za najlepši dres na Svetskom prvenstvu

Svetski prvaci iz 1950. došli su u Brazil sa velikim očekivanjima, ali i odlično opremljeni, bar ako je suditi na osnovu njihovih svetloplavih dresova.

84 Ale, aleee: Izbor za najlepši dres na Svetskom prvenstvu

Dres koji je izabran za najlepši ponos je države koja se zove Francuska.

Nama se dopada, a šta vi kažete?

93 Ale, aleee: Izbor za najlepši dres na Svetskom prvenstvu

Violeta Stojanović

Comments