Verovatno ste već čule, a možda se i same uverile, da je moć jedan od najvećih afrodizijaka. Pri tome se obično misli na uspešnog i ostvarenog muškarca, koji zna šta hoće i kako to i da ostvari. Ipak, sve češće možemo čuti i da muškarci smatraju da su moćne i nezavisne žene privlačnije od žena koje se dobrovoljno odluče da žrtvuju svoju samostalnost. Otkud ova promena?

Žena koja je ostvarena na društvenom i profesionalnom planu je, pre svega, sigurna u sebe. Ona je ispunjena, živi svoj život, a lični uspeh jača njeno samopouzdanje, čineći je samouverenom, zadovoljnom i poželjnom. Ne treba zaboraviti da je u prirodi muškaraca da budu lovci. Oni vole izazov, a uspešna žena koja nije uvek “na raspolaganju” svakako nije “lak plen” koji treba osvojiti. Čak i kad je osvojena, uspešna žena je izazov – jer je potreban dodatan napor da bi je muškarac koga je odabrala i zadržao, zbog čega osvajanje uspešnih, ostvarenih žena praktično nikada ne prestaje. Izgleda da se jedino pored takvih žena savremeni muškarci osećaju zadovoljno i ispunjeno.

Aleksandra Bezmarevic2  Aleksandra Bezmarević: Uspeh ženu čini privlačnom

Žena koja je ostvarena na društvenom i profesionalnom planu je, pre svega, sigurna u sebe

Da biste bile uspešne, nezavisne i samostalne, ili u prevodu, privlačne po standardima savremenog društva, neophodno je da se neprekidno usavršavate i usvajate nova znanja i veštine, ali i da pronađete okruženje koje će vas u tome ohrabrivati. Kako to izgleda na praktičnom primeru? Aleksandra Bezmarević je uspešna mlada žena koja paralelno pohađa master studije, ali već ima i uspešnu saradnju kao zone-menadžer sa kompanijom Avon, koja je već više od 125 godina jedan od lidera u industriji lepote i vodeća kompanija u oblasti direktne prodaje.

“Nikad mi nije dosta izazova – imam energije na pretek! Veoma mi je stalo da budem samostalna, pre svega finansijski i da sebi priuštim stvari koje me čine srećnom. Stekla sam neprocenjivo iskustvo – prezentacione veštine, veštine upravljanja projektima i procesima, veštine vođenja tima… i što je najvažnije, upoznala sam divne ljude… U Avon-u sam naučila da se ljudi cene po broju ideja, a ne po broju godina. Zato je za mene Avon više od lepote.”

Comments