Revija modne kuće Alexander McQueen je neizostavna poslastica nedelje mode u Parizu. Za tekuću sezonu Sara Barton (Sarah Burton) je inspiraciju potražila u počecima preminulog dizajnera, tačnije u liku i delu Marije Antonoete (Marie Antoinette), stvarajući novu sliku o njoj, sliku o ledenoj kraljici. Kolekcija nosi naziv “The Ice Queen and her court”i vraća nas u neka davno prošla vremena, a istovremeno predstavlja budućnost. Osim crne i bele boje, prisutna je i siva, a zaštitni znak brenda su cipele, koje sa ponosom nose najveća imena šou biznisa.
Dužine su midi i maksi, a od trendova možemo videti krzno i rese. Najveće bogatstvo, sem samih krojeva, jeste u bogatim materijalima i miksovanju istih. Iako mračna, ova kolekcija je ženstvena, ramena i struk su istaknuti, a svaki komad gotovo da ima svoju priču.

129 Alexander McQueen RTW   jesen/zima 2011/12.

Krzno je prisutno na većini komada

216 Alexander McQueen RTW   jesen/zima 2011/12.

Naglašen struk i midi dužine sa fetiš čizmicama

315 Alexander McQueen RTW   jesen/zima 2011/12.

Crni kaput i prsluk od krzna su must have svake zime

415 Alexander McQueen RTW   jesen/zima 2011/12.

Duge večernje haljine su bogate, akcenat je na golim ramenima

516 Alexander McQueen RTW   jesen/zima 2011/12.

Cipele kojima se svi dive

614 Alexander McQueen RTW   jesen/zima 2011/12.

Haljine koje podsećaju na vremena tamnica i dvorova


Milica Jarić je na papiru diplomirani ekonomista, a u stvarnosti zaljubljenik u modu, filmove Vudi Alena i poeziju Majakovskog. Ponaša se u skladu sa svojim godinama samo kada je neophodno, obožava svog psa, crnu kafu, najviše para troši na haljine, a kada bi mogla, obojila bi ceo svet u nijanse plave. “A girl should be two things: classy and fabulous.” (Coco Chanel)

Comments