Dok je visoka moda, realno gledano, namenjena eliti i nije čak ni primenljiva u “stvarnom životu”, streetwear moda je tu da unese balans u modnu industriju i ponudi ujedinjenje i inkluzivnost, nasuprot ekskluzivnom, elitističkom pristupu modi. Zanimljivo je da se ona dugo dovodila u vezu sa skate i hip-hop kulturom i da je prvenstveno bila namenjena muškarcima – sve dok se nisu pojavili streetwear brendovi koji su zapravo ponudili komade “za svaki dan”, kako za muškarce, tako i za žene (a postoje i brendovi koji su unisex).

Iako govorimo o “uličnoj” modi, to nikako ne znači da ovde ne postoje moderni komadi atraktivnih krojeva i kvalitetnih materijala – streetwear moda je jednako dobra kao i high fashion, iako se znatno razlikuju na neki drugi način, samo što ju je ipak lakše uklopiti u svoj stil, ali i džep.

S obzirom na to da smo svi ljubitelji i konzumenti streetwear mode, u nastavku otkrij koji su to brendovi trenutno na #trending listi – možda ih ne možeš nabaviti, ali svakako će ti poslužiti kao odlična inspiracija!

Misbhv

Pre nego što je ovaj brend uopšte i nastao, Maczek je “vežbala” na svojim prijateljima praveći im custom-made trenerke kojima su svi bili oduševljeni. Danas ima svoj brend čiji je cilj da premosti razlike između “ulične” i luksuzne mode; komadi su izrađeni od najfinijih italijanskih materijala i odlikuju se smelom grafikom i nostalgičnim ispisima, a nisu im odolele ni Bella Hadid, Teyana Taylor, EmRata…

Golf Wang

Ovaj brend je zapravo zamisao repera Tyler the Creator-a i postoji od 2011. godine. Iako je teško da ćemo ikada moći da shvatimo šta ovaj genije za tekstove misli, njegov brend nam donekle to ipak otkriva. Njegove kolekcije su pune jarkih nijansi, pruga, floralnog printa i grafika koje će voleti kako žene, tako i muškarci.

Ashley Williams

Nakon što je Adwoa Aboah prošetala zeleni tie-dye duks sa natpisom “Don’t Know Don’t Care”, svi su zainteresovano pogledali u pravcu Ashley Williams! Upravo ovaj model na najbolji način prezentuje rad londonske dizajnerke – mnogo printa (tie-dye, tigrove pruge, leopard šare, tufne) i mnogo zanimljivih natpisa poput “retired and loving it” i “beach bum”.

View this post on Instagram

SS19 OUT NOW 🍄

A post shared by (っ◔◡◔)っ (@ashleywilliamslondon) on

I. Am. Gia

I. Am. Gia nije potrebno posebno predstavljanje – sportske kožne pantalone sa mnoštvom proreza, korseti, teddy kaputi – ovaj australijski brend je kao stvoren za devojke koje vole da se ističu!

Comments