5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Energija nije samo dobro i pozitivno, kao što ljubav nije samo davanje i uživanje.

Postoje loše i štetne energije, uticaji koji razboljevaju i iscrpljuju, kao što postoje zlonamerni ljudi i energetski praktičari.

Opšteprihvaćeno saznanje o energetskom vampirizmu može da vam približi ideju da neko može nešto loše da vam uradi, jer to želi ili jer je to neko drugi tražio od njega. Oblast magije i šamanizma obavijena je dimnom zavesom predrasuda i sujevernog straha, ali to je takođe energetska praksa koja isceljuje i ubija. Ona, naravno, ima svoju cenu, kako za praktičare, tako i za žrtve, cena je život, energija i duša i izlazi van okvira samo jednog života na zemlji.

Ta cena nam je poznata kao karma, a iz iskustva naroda sa ovih prostora poznata je i kao nasleđivanje greha do sedmog kolena.

Energetski lanac namernog, kao i nehotičnog ubistva i nanošenja zla ume da zategne omču na vratu nekog, po svemu sudeći, potpuno nedužnog.

I u ovoj, mračnoj oblasti svesti i energetske prakse, postoji preventiva i izlečenje, uvidi i transformacija, razrešenje i oslobađanje.

Postoji energetska zaštita, kao preventiva, i postoji simbolično i ritualno odrađivanje karme, kao razrešenje osvešćenog nasleđa.

tumblr m76kkk3XNZ1r4kom5o1 500 Alternativa – put kojim se sve češće ide: Demistifikacija energije (5. deo)

Ne zaboravite dualizam, svetlo i tamu

Ako, recimo, vežbate jogu, ne morate da se udubljujete u njeno energetsko delovanje da biste osetili blagodeti ove prakse, ali ono kad sledeći instrukciju zauzmete određen položaj i zamislite oko sebe zlatno jaje, zapravo postavljate osnovni energetski štit.

Paljenje sveća, davanje novca, hodočašća, prinošenje simbolične žrtve, nošenje određene boje, paljenje ili zakopavanje određenih stvari, sve su to magijski rituali, za koje često ne moramo ni da znamo šta znače i čemu služe, da bismo se oslobodili onoga čega želimo da se oslobodimo.

Put oduhovljenja nisu samo lekcije i izazovi koji nas jačaju, od kojih sazrevamo i postajemo bolje osobe. Kao i u ljubavi, u taj put, igrajući se, ulažemo sve što imamo, a to je sam život.

Prethodne delove možete pročitati ovde.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

 

 

 

Editors choice