Evropa je po mišljenju mnogih najlepši kontinent na svetu, prepuna najrazličitijih znamenitosti, kulture, umetnosti, dobrog provoda, kao i odlične kupovine. Ne postoji ništa što se u Evropi ne može videti i doživeti, ali, ukoliko želiš da vidiš i proputuješ još, a ne možeš da se zasitiš evropskih gradova, tu su oni američki, koji su im prilično slični. Naime, postoje neki gradovi u Americi koji bi mogli vrlo lako da se uklope među one evropske, pa nakon što proputuješ celu Evropu, oni mogu da budu tvoja sledeđa stanica.

Leavenworth, WA

Verovala ili ne, ovaj grad u Americi potpuno je u evropskom fazonu, i u njemu se održava i Oktoberfest, tako da ukoliko si već posetila onaj čuveni u Nemačkoj, možda je vreme da vidiš kakav je ovaj na drugom kontinentu, i provedeš se na popularnom festivalu piva.

4 3 Američki gradovi koji izgledaju totalno evropski

New Orleans, LA

Grad koji odiše španskim i francuskim duhom, prosto će te naterati da se zapitaš gde se zapravo nalaziš. U njemu se nalazi i francuska četvrt, upravo zato što je bio inspirisan najlepšim evropskim zemljama. Sigurni smo da bi mogao da parira nekim od najpoznatijih gradova starog kontinenta.

5 3 Američki gradovi koji izgledaju totalno evropski

Charleston, SC

Pravi raj na zemlji. Ovaj grad je pravi primer toga da ne moraš da budeš u Evropi da bi posetila neki grad evropskog izgleda. Imaćeš utisak kao da se šetaš francuskom rivijerom, a verujemo da će te ovaj grad oboriti sa nogu.

2 3 Američki gradovi koji izgledaju totalno evropski
Comments