Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Zlatno doba holandske kuluture oseća se u svakom delu ovog grada. Spaja prošlo i sadašnje vreme, tako da ćete u jednom trenutku osetiti duh sedamnaestog veka. Od obilaska više desetina muzeja, preko vožnje kanalima, do šopinga, vaše vreme biće kvalitetno ispunjeno. Jedan od najlepših evropskih gradova koji morate posetiti!

Muzej Van Goga

Jedan je od trideset najposećenijih muzeja sveta. Čuva kolekciju slika najpoznatijih svetskih umetnika. Više od osamsto slika i crteža kojima će se ljubitelji umetnosti diviti. Jedan od korisnih saveta jeste da ulaznice kupite online, jeftinije su.

Slika 179 Amsterdam: Top devet atrakcija

Delo holandskog arhitekte Gerita Ritvelda

Muzej torbi i novčanika

Jedinstveni muzej u Evropi. Broji više od četiri hiljade torbi. Nastao je tako što je poznata kolkecionarka torbi, Hendrikja Ivo (Hendrikja Ivo) izložila javnosti svojih tri hiljade modela koje je godinama skupljala. Posetioci imaju priliku da učestvuju i u radionicama koje muzej organizuje.

Vožnja kanalom

Postoji široka paleta izbora u razgledanju grada sa vode. Od romantične večere na brodu do šopinga. Izaberite svoj način da uživate u ovoj opuštajućoj vožnji.

Slika 259 Amsterdam: Top devet atrakcija

Mnogi nazivaju ovaj grad “Severnom Venecijom”

Kuća Ane Frank

Spomenik pretvoren u muzej koji priča svoju priču iz Drugog svetskog rata. Posetite mesto u kom su se Ana Frank (Anne Frank) i njena porodica skrivali, mesto gde je ona i napisala svoj čuveni dnevnik. Svoju ulaznicu takođe možete naručiti preko interneta.

Slika 346 Amsterdam: Top devet atrakcija

Atrakcija Amsterdama u kojoj su dugi redovi za ulazak u muzej

“Heineken Experience” ili muzej Heinekena

Kada odlučite da se odmorite od razgledanja, pravi način za predah jeste popiti osvežavajuće piće. U ovom slučaju, neka to bude pivo. Kupovinom ulaznice za ovaj muzej dobijate i tri besplatna piva. Saznaćete sve o istoriji Hajneken porodice, kao i o procesu pravljenja piva.

Slika 441 Amsterdam: Top devet atrakcija

Obilazak muzeja traje sat i po vremena

Koncertna dvorana

Sagrađena je u 19. veku i poznata je po svojoj izuzetnoj akustici. Svake srede, od septembra do juna, u pola jedan popodne izvodi se besplatna tridesetominutna predstava. Uglavnom je to proba svetski poznatih orkestara ili ansambala koji uveče nastupaju. Dominira klasična muzika, ali povremeno nastupaju i pop izvođači.

Slika 531 Amsterdam: Top devet atrakcija

Ljubitelji muzike će svakako uživati u poseti ovom mestu

Crvena zona

Must-see mesto koje jednostavno ne smete zaobići u Amsterdamu. Bilo da želite da šopingujete ili samo posmatrate ovaj neobični deo grada. Generalno, oblast je bezbedna za sve turiste, iako se mnogi “stide” da prošetaju ovim ulicama. Zašto? Gde god da se okrenete, okruženi ste svetom u kome seks ima glavnu ulogu. Na raspolaganju su seksi filmovi, časopisi, igračke. Najveća pažnja usmerena je na žene koje igraju u izlozima lokala. I ono što je važno da znate, ukoliko budete u poseti ovoj oblasti, fotografisanje je strogo zabranjeno.

Slika 623 Amsterdam: Top devet atrakcija

Takozvana ulica “crvenih fenjera”

Rembrantova kuća

Svoje putešestvije završite u umetničkom duhu u kom smo i započeli ovu priču. Posetite dom Rembranta van Rijna (Rembrandt van Rijn). Ono što ne treba propustiti jeste i demonstracija bakropisa.

Slika 720 Amsterdam: Top devet atrakcija

Soba u kojoj je stvorio svoja najveća dela

Ovde se priča ne završava. Spisak atrakcija je veliki, a vi izaberite one koje vam se čine najzanimljivijim i uživajte u lepotama ovog grada.

Izvori fotografija: odisej1995.com, artinvestment.ru, stophavingaboringlife.com, travelblat.com, thecoolhunter.net, damgirltraveler.files.wordpress.com


Aleksandra Miletić studira političke nauke, najveća ljubav joj je porodica koja je motiviše… Okružena je pozitivnim ljudima, i sama je takva, uvek spremna na zabavu i druženje. Volela bi da upozna različite kulture i civilizacije.

Editors choice