Treće veče Beogradske nedelje mode donelo nam je i reviju “Silent Spring” Ane Ljubinković, koju su svi sa uzbuđenjem čekali. Talentovana mlada kreatorka uspela je da nadmaši samu sebe i stvori kolekciju pravih umetničkih dela. Ova kolekcija ujedno je i jedina od prikazanih na Beogradskoj nedelji mode za koju se s pravom može reći da predstavlja visoku modu. Odlikuje je jasno vidljiv concept, i snažan umetnički pečat. Od Ane smo navikli na naglašenu siluetu, koja je ovaj put ublažena izrezima u obliku arabeske, prugama i cvetnim printom.

Poseban akcenat je, kao i uvek, na ručnom radu, pa se u kolekciji nalazi više komada prekrivenih biserima. Zvezda ove kolekcije jeste mintzelena haljina, u potpunosti prekrivena biserima različitih veličina. Iako Ana insistira na ličnoj percepciji mode i izbegava da prati trendove, oni su u ovoj kolekciji ipak ispraćeni kroz pastelne boje i cvetni print. Sve to na Anin način, naravno.

Kreacije su ispraćene savršenom, ženstvenom šminkom i frizurama, kao i cvećem u kosi. Modeli su nosili cipele Novecento, a posebno oduševljenje među posetiocima izazvali su mintzeleni i kajsijasti par na koje je kreatorka dodala cveće i detalje u obliku jelenove glave u boji cipela. Ugođaj je upotpunjavala muzika Lane Del Rej (Lana Del Rey), a čini se da je donekle i sama Lana bila inspiracija za ovu kolekciju. Sve u svemu, revija Ane Ljubinković bila je prava poslastica za oči, i nadmašila je sva očekivanja.

Slika 110 Ana Ljubinković: Tiho proleće

Pruge i cvetni print začinjeni biserima

Slika 29 Ana Ljubinković: Tiho proleće

Nežna šminka i cveće u kosi

Slika 311 Ana Ljubinković: Tiho proleće

Naglašena ramena i izrezi u obliku arabeski

Slika 49 Ana Ljubinković: Tiho proleće

Divne pastelne boje

Slika 56 Ana Ljubinković: Tiho proleće

Nežna haljina prekrivena biserima

Slika 66 Ana Ljubinković: Tiho proleće

Sjajan detalj u vidu cipela sa cvećem i jelenovom glavom

Slika 75 Ana Ljubinković: Tiho proleće

Naglašena silueta ublažena ženstvenim detaljima

Slika 84 Ana Ljubinković: Tiho proleće

Pantalone sa interesantnim izrezima

Slika 92 Ana Ljubinković: Tiho proleće

Cela kolekcija odiše romantikom

Slika 101 Ana Ljubinković: Tiho proleće

Zvezda kolekcije – mintzelena haljina prekrivena biserima


Aleksandra Skorupan je ekonomista na papiru a u duši umetnik. Najlakše se izražava kroz fotografiju i pisanu reč, i veruje da imaju podjednaku moć. U slobodno vreme vodi modni blog Microcosmos.

 

Comments