Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Letnje odlaske na plažu kao dete koristila sam da pravim anđele u pesku. Još se sećam radosti koja bi me preplavila kad talas ne odnese obris tela. No, nikad ne bih pomislila da će neko od peščanih obrisa da napravi umetnost koja dokazuje da za savršenu sliku nisu neophodni ulje i platno.

Andres sa pomo nicom  Andrés Amador: Plaža kao slikarsko platno

Andres sa pomoćnicom

Andres Amador (Andrés Amador) rođen je 1971. godine u San Francisku, gde i danas živi. Kaže da je telesno rođen 1971. godine, a duhovno preporođen hiljadu devetsto sedamdeset jedan put. Nadahnut je prirodom i duhovnim prosvetljenjima poznanika. U trci sa dvočasovnom plimom, Andres se trudi da na plažama napravi dotad neviđeno umetničko delo. Pesak, konopac kao kompas, štap, grabulja i osmišljena skica jedini su mu alat. Radi na vlažnom pesku, jer se tako vidi razlika u boji između obrađenih i neobrađenih površina.
Najveća pohvala mu je kada ljudi pomisle da se slika u pesku naprosto stvorila. Tvrdi da je majka priroda podarila dovoljno da se napravi delo vredno divljenja. Na pitanje zašto slika u pesku, kaže da je zabavno i da pritom provodi vreme na plaži.

Izjavio je da mu je ovaj pe  ani obris omiljeni  Andrés Amador: Plaža kao slikarsko platno

Andresov omiljeni rad

Takođe, okean mu svakodnevno priprema čisto platno, a nema ni skladištenja boja niti nereda koji mora da sređuje. Posmatrači njegovog rada rastuže se kad voda odnese tek oslikan pesak, ali ne i Andres. Kaže da je važan postupak stvaranja, a ne ishod, jer sve što oseća pri “oslikavanju” ne može da stane u nekoliko metara peska.

Cvetna pla a  Andrés Amador: Plaža kao slikarsko platno

Cvetna plaža

Andres stvaralaštvom želi da pokaže svetu da je život prolazan. Od svakog rada on napravi razglednicu, i savetuje nas da radimo isto – da nađemo način kojim ćemo da zabeležimo radost življenja. Poručuje da nije teško jer i sam to svakodnevno radi na plažama Severne Karoline.


Nevena Nedeljković je sanjar koji je zaljubljenik u muziku, jezike, umetnost i sve ostalo lepo na svetu.

Editors choice