5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Postavljeno pitanje zaista jeste ekstrem. Kao što je miljenica žena Keri Bredšo (Carrie Bradshaw) rekla: “Kupovala sam “Vogue” umesto večere, imala sam osećaj da će me više zasititi.” Da li i kod nas važi isti princip, pročitajte u sledećim redovima.

Slika131 Anketa: Da li gladujete zbog šopinga?

Ručak ili dobre cipele?

Kada sam zarađivala manje, bukvalno sam živela na kifli i jogurtu samo da bih mogla sebi da kupim nešto od odeće. Danas, hvala Bogu, fino zarađujem, pa ponekad gladujem samo da bih ušla u neku fensi haljinu. (Martina, 25)

Kada sam bio u pubertetu, obožavao sam da trošim na garderobu, pa i po cenu da ostanem bez užine za taj mesec ili da ne izađem nekoliko vikenda. Sada, kao odrasla osoba, to nikada ne bih radio. (Dejan, 27)

Naravno da ne. To je totalna glupost. Važnije je hraniti se kvalitetno. Nema tih cipela zbog kojih bih gladovala, ili se odrekla obroka. Taman posla. (Sanja, 22)

Da gladujem zbog šopinga? Pa ne, uvek se iskombinujem, nikada to nisam radio. Ali moja devojka svakako, to valjda više “leži” ženama. (Andrija, 25)

Kada me nešto osvoji ili je šoping neophodan, gladovanje je nešto najmanje što mogu. (Marija, 18)

Ne gladujem ni zbog čega, a najmanje zbog šopinga. Veoma sam razdražljiva kad sam gladna, pa to ne bi bilo dobro po moju okolinu. A verovatno sam jedna od onih retkih devojaka koje bi pre gladovale zbog dobre knjige ili nekoliko dobrih knjiga, nego zbog cipela ili nove haljine. (Jelena, 28)

Za dobar komad garderobe ili dobre cipele pare nekako uvek nađem, pa i po cenu da se odreknem hrane, bar u nekoj meri. Radije ću za ručak da pojedem samo tortilju i tako odvojim za deo košulje, nego što ću otići u restoran. Hrana i tako samo protrči, a garderoba – ili bilo koja druga duševna hrana – hrani mnogo duže. (Marko, 24)

Nisam nikada, niti ću gladovati zbog par krpica! To je suludo! Lepom čoveku sve lepo stoji! Šoping je, rekla bih, jedna vrsta zavisnosti! (Milica, 25)

Juče sam pre sastanka planirao da jedem i imao sam za to čitavih 45 minuta. Našao sam se sa kolegom fashionistom u Zari i trebalo je da krenemo do nekog fast fooda. Ipak, glad za odećom bila je veća od gladi za hranom. Tih 45 minuta je prošlo brzinom svetlosti, a sve se završilo provlačenjem kreditne kartice, kesama u rukama i trčanjem na sastanak praznog stomaka. Dakle, iako bih voleo da kažem drugačije, ja bukvalno gladujem zbog šopinga. (Milan, 28)

Priznajem da pomalo gladujem zbog šopinga. Ne izgladnjujem se stalno zbog figure, ali kada znam da moram da se uvučem u neki poseban komad, pretendujem da smanjim unos hrane kako bih izgledala maksimalno dobro u njemu! (Ana, 24)

Ja studiram u Beogradu, i živim sama. Nekoliko puta mi se desilo da ceo džeparac spiskam na par štikli i onda gladujem te nedelje. Živim na pašteti! (Sandra, 21)

Šopingujem protiv gladi. (Radoslav, 37)

Ne gladujem zbog šopinga, koliko god kupovala, uvek se pre toga solidno ožderem. (Ivana, 27)

Volim, obožavam šoping, i uvek odvajam keš za to, ali nikad ne ostajem gladna. Hrana je najbolji hedonizam. (Mirjana, 30)

Gladujem! Ja tako dobijem pare od mojih da bih imala nešto da pojedem u pauzama od predavanja, onda ih veoma često stavim negde sa strane, i čim se sakupi dovoljan iznos, ostavim ih u nekom šoping centru. (Kristina, 20)

Zbog šopinga da gladujem?! Pa šta da kupim za tu siću? Kad gladujem, onda više pušim, tako da, nema ‘leba od gladovanja. Najslađe gladovanje je kad zaboravljam da jedem jer sam zaljubljena. E, to je delotvorno skroz, ali ne u smislu uštede, nego upravo suprotno – trošim se za sve pare. (Aleksina, 44)


Miloš Jeremić je surovi realista i veliki hedonista, trudi se da bude normalan, ali mu ne uspeva, sve svoje ideje i misli prenosi na papir, jer ljudi još uvek nisu spremni da čuju istinu.

Editors choice