U pravom društvu dobar provod je zagarantovan. Mesto ne igra toliku ulogu kada razgovor navodi na smeh do suza. Još ako muzika podigne na noge i dobru atmosferu začini koja čašica više, eto provoda koji će se dugo prepričavati.

Pitala sam se, a pitala sam i vas, da li se bolje osećate kada se nalazite u čisto ženskom, muškom ili mestimično mešovitom društvu? Vodeći se logikom, svima nam je najprijatnije kada smo u krugu nama dobro poznatih ljudi, sa kojima možemo u potpunosti da se opustimo i budemo ono što jesmo.

A evo i vaših odgovora na ovo pitanje. Čini mi se da su muškarci u blagoj prednosti nad nama devojkama, tj. poželjniji su za druženje i to kod oba pola.

SLIKA 110 Anketa: Muško ili žensko društvo?

Najbolji provod – četiri oka i četiri zida

Iskreno, ja se jednako dobro provodim i u jednom i u drugom. Zabavno mi je kako god okreneš. Ali ako moram da biram, izabrao bih muško društvo, jer se među sobom šalimo i zezamo na malo slobodniji način. (Dušan, 22)

E zašto mi prija žensko drustvo… Zato što sam udata žena, zato što izbegavam da mi muškarci prilaze, a i ako priđu, što pre ih odbijam. Imam samo jednog druga, koji mi iskreno prija u društvu, a od ostalih, ne znaš šta da očekuješ. Žensko društvo mi odgovara iz više razloga, imamo puno zajedničkih tema, problema, i ja se sa mojim prijateljicama dopunjujem baš zbog toga. (Marija, 24)

Najbolje se provodim u ženskom društvu zato što… Ma, kakvo je to pitanje? Baš zato! (Ranko, 37)

Lepo se osećam u krugu starih prijatelja koje čine uglavnom ženske osobe i jedna muška, jer sam sa njima prošla sito i rešeto, dakle znamo se, pa je opuštenije, sigurnije.Van tog kruga, osećam se bolje u muškom društvu iz razloga što sam opuštenija, jer me oni ne opterećuju, ne leče komplekse na drugarici (na devojci, da), ali na drugarici, ne. Bolje se zezamo, nekako spontanije i opuštenije, pa se više i smejem. Takođe se manje priča o krpicama, šminki, kremicama, noktima, kosi, jer ja lično ne volim da pričam o takvim stvarima, smatram da su to prazne priče. (Suzana, 24)

Malobrojno je žensko društvo u kome se dobro provodim. Mislim da muškarci i dalje vode. (Nataša, 24)

Zavisi od situacije. Nekada mi prija više muško, nekada žensko, ali ako je atmosfera pozitivna i ako se osećam lepo, krajnje je nebitno koje je društvo u pitanju. (Rade, 28)

Ja se uglavnom bolje provodim u muškom društvu, jer se obično više smejem i atmosfera je opuštenija. (Sonja, 24)

Zavisi od raspoloženja. Uglavnom se bolje provodim u muškom društvu. Imam mnogo više drugova nego drugarica. (Marijana, 23)

Teško je generalizovati žensko i muško društvo kao takvo, jer neizostavno zavisi od ljudi koji ga čine. Ali će se svaka žena osećati prijatnije u krugu muškaraca kojima zna da se dopada i samim tim je poželjna – životinjski instinkt. S druge strane, nijedan muškarac ne može zameniti žensko čavrljanje ili duge noći sa sestrom. Meni, nepristrasno gledano, iskreno prija muško društvo više, zato što razgovori idu u drugom smeru nego sa ženom, onda dešifrovanje muškog mozga koje opet mogu samo oni, iskrenost (npr. skidaj taj lak, užasan je), opuštenija atmosfera, sigurnost, sloboda… (Ana, 24)

Ranije u muškom, a danas u ženskom društvu. (Ema, 25)

Više volim da se družim sa muškim društvom, jer igramo Sony, zezamo se, nema ogovaranja. Ali ovo igramo Sony i kanter to je primarno! A žensko društvo, samo bre ogovarate, kmečite, tako da glasam za Sony! (Živorad, 29)

Haha… U ženskom! (Tanja, 21)

Bolje se provodim u muškom, npr. kada je kafana u pitanju, ali sve zavisi, ponekad mi i žensko društvo prija. (Marko, 25)

Lepo mi je u ženskom, ali nekad mi je super i u muškom. (Milica, 23)

Izvori fotografija:iellas.com, uh.ru


Ana Petković voli sunce, ljubav joj je glavni pokretač, a inspiraciju nalazi u sitnicama. Malo joj je potrebno za sreću. Život grli obema rukama. Menjala bi omiljene cipele za kutiju Medenog srca ili kesicu Čoko smokija. I da, misli da zna sve k’o matora.

Comments