Kažu da je najveća razlika između seksa i šopinga to što će vaš partner uvek prihvatiti prvo, a kolutati očima na spomen drugog. Opet, ja znam mnogo muškaraca koji su strastveniji obožavaoci šopinga od pola mojih drugarica. Ipak, oba ponuđena su imperativ! Bez njih, bili bi goli i nezadovoljni.

U sledećim redovima pročitaćete najčešća mišljenja mladih. Saznaćemo da li je šoping bolest samo elite ovoga grada ili je generalno svačija boljka. I da li je seks zabava raje ili nužna potreba.

Pa, mislim da nema smisla praviti ili-ili anketu u kojoj će neki odgovor pobediti sa 100 posto, dakle, seks! (Ljubiša, 37)

Para nemam, samim tim, od šopinga nema ništa, tako da mogu samo da se jebem. Dakle, seks. (Marko, 23)

Šoping. Manje je dostižan i verovatan i zavisi od mnogo faktora. Seks je previše mejnstrim. (Kaća, 21)

Šoping, ali u svrhu seksa! (Maja, 20)

To dvoje ne može da se razdvoji! (Uroš, 27)

Seksom protiv stresa, ne šopingom, to je dodatni stres! (Milica, 28)

Uvek biram seks pre šopinga, jer me nakon količine potrošenog novca zaboli glava, a nakon seksa glava može samo da me prođe. (Ana, 22)

slika 1ssh Anketa: Seks ili šoping?

Dva meseca u istim farkama - ništa posebno tragično. Dva meseca bez seksa - nivo ključanja

Volim kupovinu, i da na sebi imam sjajne krpice, a seks bih uvek odložila, jer je ženi bitniji broj cipela i haljina. To je opsesija. (Ivana, 24)

Moj odgovor ima četiri slova, divan je, neophodan za razvitak populacije i nema osobe koje ne uživa u njemu… A i za haljinu i cipele treba dosta keša, za ovo ne treba uopšte, uvek može da se pronađe ukoliko nemate vezu. Znači, seks. (Emilija, 26)

Biram seks u nekoj kabini za isprobavanje odeće! (Jovan, 27)

Ako bude samo seksa, imaću prilično dobru figuru, ali neću imati čime da je istaknem! Ako bude samo kupovine, napuniću ormar fuck-me krpicama i prejebozovnim štiklama. Dakle, prvo seks, pa pravac butici – po principu “zadovoljna i zadovoljena”! (Tamara, 25)

Seks! Šoping je uzaludan ako sva ta šminka i krpice ne “nateraju” nekog da poželi seks sa tobom. Džaba šoping ako u budućnosti ne urodi seksom! (Jelena, 23)

Zar tu neko ima dilemu? Najbolje stvari su za dž. Znači, seks. Ne trošiš pare nego kalorije, posledično tome bolje izgledaš gola nego obučena, a i više vremena provodiš bez odeće. I opet, što više seksa, to bolji stajling – sve što natakneš na sebe prosto ne može da zaseni taj sveži sjaj i glamur koji ženskom licu i telu daje jedino dobar seks. (Sara, 35)

Seks uvek! Šoping mi stvara nervozu, a seks zadovoljstvo. Nisam luda da biram ovo lošije. (Anđelija, 27)

Seks zato što se prave stvari ne mogu kupiti i zato što je krpa mrtva stvar! (Tijana, 26)

Oba, jer jedno ne kompenzuje drugo. Ako bih baš morala da biram, ipak seks, zbog zdravlja duha i tela. (Ana, 23)

Uvek seks… mada šoping nekad ume i više nego da ga zameni, na primer, ne moraš toliko da se depiliraš i cimaš. (Irena, 25)


Milica Stankić je student španskog jezika i hispanskih književnosti. Obožava život, svoju porodicu, ljubav, prijatelje i milion sitnih iznenađenja. Veruje da pravi poljubac i iskren osmeh mogu izlečiti i najtežu bol. Jedina reč koju ne podnosi je “laž”, i teško onom ko je slaže. Kune se u Servantesa i smatra ga genijem svih vremena, duboko veruje njegovim rečima: “La pluma es la lengua de la mente” (“Pero je jezik uma”).

Comments