Za neke žene dobar frajer je onaj koji, kada kroči u prostoriju, žene ničice padaju na kolena i otimaju se o njega. On ima stav, novac i te prkosne zelene oči. Za neke žene materijalno je u toj priči potpuno u pozadini, pa je dobar frajer onaj koji zna da osvoji ženu na najneobičniji način, a to svakako nema veze sa mačo tripom, dok je za neke frajerčina onaj koji čini da se osećaju poželjno i zaštićeno. Hiljadu ljudi – hiljadu ćudi. Hiljadu žena – dve hiljade stavova o tome šta je dobar frajer.

Slika132 Anketa: Šta je dobar frajer?

Seksi parče ne mora da bude i dobar frajer, makar kod devojaka

“Dobar frajer je pre svega onaj koji je džentlmen, koji poštuje ženu, koji zna da je nasmeje, koji ima ONO NEŠTO. Nema ništa slađe od dečka koji će te saslušati a ne samo gledati u tvoje fizičke adute. A od fizičkih karakteristika ja padam na lep osmeh i crne oči. Mada, ništa nije presudno. Bitan mi je fizički izgled, mnogo, ali ako je glup i nevaspitan to mu ništa ne vredi.” (Jovana, 18 godina)

“Što se psihe tiče, s obzirom da sam ja ćutljivija osoba, treba mi neko ko priča, mora da ima dobar smisao za humor i lepe oči. Mislim da su to glavne stvari, da bude harizmatična osoba i da ima lep osmeh. To je to.” (Ana, 23 godine)

“Odavno nisam videla muškarca kog bih mogla da nazovem dobrim frajerom. Većina je pod pritiskom društva korigovala odnos prema sopstvenom telu, pa više nije problem izgled ili higijena. Reč je o nedostatku manira. Podrazumeva se da dobar frajer danas vodi računa o tome šta oblači i kako sklapa boje, da ima uredne nokte, frizuru i cipele. Ono što se, nažalost, ne podrazumeva je poznavanje bontona, pa tako često viđam veoma atraktivne muškarce koji bez pardona trče do sedišta u gradskom prevozu iako se oko njih nalazi mnogo žena (i starijih i mlađih). To dobri frajeri ne rade. Dobar frajer treba da zna da prema svakoj ženi treba da se ponaša kao prema svojoj majci, sestri ili devojci, da je poštuje i daje joj prednost. Dakle, dobar frajer je onaj koji je lepo vaspitan i ne misli da će ga ustupci koje učini “lepšem polu” učiniti manje mačo muškarcem. Dobar frajer je dostojanstven, staložen i radi na sebi. To znači da ima zanimljive hobije, čita i zanima ga nešto više od sporta (mada on ne mora biti isključen).” (Staša, 24 godine)

“Vrlo lako i jednostavno za upotrebu, ako nismo površne i napucane klinke dobar frajer biće: onaj koji ima harizmu, koji će svoj izgled umeti da nosi, tada i mane znaju da izgledaju slatko, da poštuje ženu, da ima manire (npr. nije važno da li ima auto, to je sporedna stvar, ali kada muškarac izvodi devojku, pravilo No1 jeste da on dolazi do njenog stana, da je pokupi i onda idu gde su naumili) duhovitost, energičnost, entuzijazam idu u paketu.” (Marina, 25 godina)

“Svetlosmeđ, da trenira nešto do jaja npr. džudo, zelene oči, bez gej oblačenja (roze majice i ta sranja)… Da bude malo štreber… Da igra fallout, da voli “Star Wars”, da voli da izlazi, da sluša kul muziku (što podrazumeva muziku koju ja slušam), da ne bude dosadni računovođa, nego da ima neki mnogo kul posao ili još bolje zanat, da ne bude pesimista, da mnogo priča, da zna da igra…” (Tamara, 26 godina)

“U poslednje vreme mi je kod frajera najvažnija osobina hrabrost. Okruženi smo kukavicama, koji sede u svojim ćumezima i krive ceo svet što im je loše i tako se opravdavaju što ništa nisu uradili. Ne mora da bude bogat i uspešan, ali je važno bude borac, da je sposoban, da će da se dočeka na noge sa koje god visine da ga baciš. Lepo je videti zgodno, mišićavo telo i lepo lice, ali je to samo začin… a začini su nebitni bez dobrog glavnog jela! Još jedna važna osobina je skromnost, jer ne mogu da podnesem samozaljubljene i uobražene, jer su to iskompleksirani površni seljaci. Prepoznajete ih tako što vam na kompliment da lepo izgledaju odgovore sa “znam”!” (Predrag, 34 godine)

“Dobar frajer, po mom mišljenju, mora da ima šarma i da bude duhovit, toliko duhovit da se bez prestanka smejem u njegovom društvu. Nikakav izgled to ne može da mu nadomesti. Takođe, mora da bude inteligentan i pre svega svestran.” (Jelena, 28 godina)

“Ne mora da bude ni prelep ni prezgodan, lepota bude i prođe. Najvažnije je da je dobar i pažljiv, da ne pati od balkanskog kompleksa, da uvek zna kako da iznenadi voljenu osobu sitnim i krupnim pažnjama, da je kulturan, odmeren, veran i odan, dobar ljubavnik i da ne prestaje da se trudi onog trenutka kada osvoji devojku.” (Jovana, 31 godina)

”Otkako sam u vezi izgubila sam taj osećaj. Ali recimo da mi je ta neka hemija najbitnija. Tako sam se i zaljubila. Retko mi se ko svidi, a kada se to desi, ne puštam ga dugo. Seksi i iskrene oči su mi bitne, da je pažljiv prema meni, ali ne preterano, da je duhovit, da ima pravu strast u životu, da se pronašao u nečemu, i naravno ruke išarane venama, na to padam odmah!” (Ena, 23 godina)

“Dobar frajer se ne postaje, dobar frajer se rađa. Pre svega, mora da ima fine manire i da učini da se pored njega osećam seksi, poželjno i zaštićeno. On je onaj koji nikada neće dozvoliti da se smorim u njegovom društvu.” (Sofija, 22 godine)

“Prvenstveno mora da ima dobro držanje i stav (ne krimi i prenaglašeno, nego da se jednostavno dobro nosi), zatim da bude zgodan, poželjno je i visok, to će ga sigurno izdvojiti iz mase i biće primećen! Lepota je stvar ukusa, koji se, bar ja mislim, menja sa godinama, ja lično ne volim “lepotane”,oni su uglavnom previše uobraženi i prazni! Što se ponašanja tiče, najvažnije je da ima lepe manire i kućno vaspitanje, odmerenost i poštovanje… Šarm i smisao za humor! Bitan mi je i ukus za oblačenje, kao i parfem… Mmm, dobar muški parfem obara s nogu.” (Marina, 25 godina)

“Mora da bude visok, sa pravim držanjem, ali ne skroz ispravljen, bez previše mišića, mora da ima lepe šake, zube i oči, da ima dublji glas, ali ne previše. Da ne diže ton, ne priča previše, bude “cool”, ima smisla za humor, ali da se ne cereka. Poželjno je da bude crn al ne mora i da nema višak kilograma. Da bude inteligentan, obrazovanje nije presudno.” (Miljana, 28 godina)

“Hm, dobar frajer ne treba da bude idealno lep, idealno savršen i primamljiv za sve devojke na ovoj planeti. Dovoljan je divan osmeh, skromnost i harizma. A magija će se već sama stvoriti između nas dvoje.” (Bojana, 21 godina)

“Ne mora da bude preterano lep ni zgodan, ali je veoma bitno da ima manire i da bude svoj. Da ne bude plagijat Dejvida Bekama (David Beckham), već da bude jedinstven poput Džonija Depa (Johnny Depp). Što se tiče ponašanja, mora da ima poštovanje prema ženskom rodu, i da ne bude ogorčeni kompleksaš. Moj idealan muškarac je Džim Morison (Jim Morrison), jer je u svakom smislu jedinstven, čak i njegova vanvremenska lepota.” (Dejana, 26 godina)

“Dobar frajer te osvaja svaki dan, iako ste već odavno smuvani. Ljubi te kad najmanje očekuješ, brine o tvojim potrebama i željama i divan je prema ljudima koje voliš.” (Marijana, 27 godina)


Martina Anđelković pola dana živi stvaran život, a pola provodi na društvenim mrežama. Autorka je i voditeljka fiktivnog kulinarskog show-a, fejk plavuša i deda Pajina unuka.

Comments