Praznici nam stižu! Ako ti treba ukusan i brz recept za zdrav desert, onda su Wannabe Fit kikiriki zalogajčići pravi izbor za tebe.

Biće ti potrebno 250 ml putera od kikirikija (recept vidi ovde), 5 kašika meda i otprilike 500 ml kranči muslija po izboru.

Puter od kikirikija treba da bude kremast. Ukoliko si koristila recept i napravila ga sama, trebalo bi da bude spreman za upotrebu. Ali, ukoliko si se odlučila za kupovnu varijantu, predlažem ti da ga istopiš dok ne postane fin i kremast.

slika 117 Wannabe Fit: Kikiriki zalogajčići

Ovaj recept je brz i jednostavan - obavezno isprobaj!

Dodaj med u istopljeni kikiriki puter.

Zatim dodaj 2 šolje (500 ml) kranči muslija po izboru. Takođe možeš dodati ovsene pahuljice ili neke druge sastojke po izboru (čokoladne mrvice, suvo voće, orahe itd.).

(Sve to prespi u veću činiju jer si shvatila da nisi dala sebi dovoljno prostora.) Doooobro izmešaj. Veće komade muslija izdrobi kako bi smesa bila sjedinjena i kako se ne bi razdvajala.

Sve stavi u tepsiju sa malim korpicama. Takođe možeš da koristiš tepsiju sa velikim činijama ili prosto sve da sipaš u klasičnu tepsiju i kasnije napraviš štanglice. Slobodno se igraj sa receptom.

Zagrej rernu na 150 stepeni i ubaci kolačiće da se peku otprilike 20 minuta, dok ne dobiju zlatno-braon boju.

slika 221 Wannabe Fit: Kikiriki zalogajčići

Wannabe Fit kikiriki zalogajčići su mali i slatki. Igraj se sa sastojcima, veličinom i dekoracijom!

Dobićeš ove preukusne zalogajčiće koji su bogati zdravim mastima i složenim ugljenim hidratima. Možeš se igrati sa receptom i menjati ukuse po želji. Prijatno!

Imate pitanja, pohvale ili sugestije? Želimo da ih čujemo u odeljku za komentare ispod!

Vaš trener,

Kiki

Izvor fotografija: saranbee.blogspot.com

Prethodne tektove iz serijala “Wannabe Fit” pročitajte ovde.


Kristina Grabež pronalazi najveću draž u prevazilaženju sopstvenih očekivanja. Životni cilj joj je da bude srećna i da inspiriše druge da budu srećni.

Comments