Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Air Max revolucija uz the Spot

Anksioznost – čest problem o kome i dalje imamo predrasude

Anksioznost – čest problem o kome i dalje imamo predrasude

1/2

Mislimo da znamo sve o anksioznosti, jer se tako često pominje i jer je tako učestao problem i to sve više među mladima. Čim je nešto opšteprihvaćena pojava, počinjemo da ga uzimamo zdravo za gotovo, nesvesni da imamo predrasude o tom problemu i da zapravo ne znamo šta je to. Osobama iz naše okoline, koje se bore sa anksioznošću, prijalo bi da znamo malo bolje i da pokažemo malo više empatije.

Mislimo da anksioznost nije neki veliki problem

Naravno, svako ima svoje probleme i oni mu izgledaju veći i bitniji od onih koje imaju drugi, naročito ako ne znamo tačno šta je njihov problem. Anksiozne osobe stalno osećaju teškoću, svakodnevno strepe u neizvesnosti i u najbanalnijim situacijama i doživljavaju napade panike. Mi mislimo da je anksioznost nervoza, loše raspoloženje i pritisak koji se doživljava pod stresom i da prolazi, kad se promene okolnosti, kad se odmorimo i smirimo.

kinga cichewicz 400808 unsplash 1 Anksioznost   čest problem o kome i dalje imamo predrasude

Zato kažemo da smo anksiozni kad se osećamo loše, dok se oni koji pate ovog poremećaja svakodnevno susreću sa problemima koje ne mogu da reše upravo zbog svog stanja. No, pozitvna stvar u celoj situaciji jeste to što se anksioznost može izlečiti. Anksioznost jeste veliki problem, ali se leči i zato ako ste zaista anksiozni treba da potražite stručnu pomoć, jer se nećete izlečiti samo odmorom i sredstvima za smirenje koje uzimate na svoju ruku.

Mislimo da ćemo uočiti nečiju anksioznost

Ali možemo da se iznenadimo kad saznamo da neki naš kolega ima ovaj problem i da se leči već neko vreme, jer nismo ništa primetili.

Postoje brojni simptomi anksioznosti i najčešće nećemo videti kako neko diše u papirnatu kesu da bi smirio napad panike, kao što viđamo na filmu. Anksiozne osobe možda osećaju fizičke simptome, kao da ih nešto guši, steže im grudi (kao da im neko sedi na grudima), slabost i vrtoglavicu, a možda imaju nedostatak samopouzdanja (dok mi mislimo da su jednostavno povučene i distancirane) ili opsesivno-kompulsivni poremećaj, koji drugi ne primećuju ili ne shvataju kao znak anksioznosti. Anksioznost prožima misli i osećanja i ne možemo je uočiti ako neko ne govori o tome kako se oseća i kakve ga misli opsedaju.

Editors choice