Antologija priča strave i užasa “Nešto diše u mojoj torti” predstavlja proizvod zajedničkog rada grupe autora koju je okupila ljubav prema fantastici, ali i želja da se što široj čitalačkoj publici ponude kratka prozna žanrovska ostvarenja.

Svesni da je u današnje vreme kriza zahvatila sve segmente društva, pa samim tim i izdavaštvo, pri čemu mnogi autori ne uspevaju da predstave svoj rad, odlučili smo se da iskoristimo potencijal elektronskog formata i besplatno ponudimo antologiju potencijalnim čitaocima. Odziv je bio fenomenalan – već prvog dana naša “Torta” preuzeta je 800 puta.

Nesto dise u mojoj torti Antologija priča strave i užasa: “Nešto diše u mojoj torti”

U zborniku je zastupljeno devet autora. Neki od njih već imaju samostalna dela i godinama unazad se bave proznim stvaralaštvom

Antologiju u furioznom ritmu otvara Andrea Baskin pitkom, urbanom pričom u najboljem maniru tinejdž-sleš horora.

Milka Knežević-Ivašković je napisala odličan psihološki triler, čija će vas završnica načisto smrznuti. Goran Segedinac u jezovitom hororu, poput holivudske B-produkcije, u zbirku uvodi porodično nasilje i slešere osamdesetih. Priča Ivice Milarića okrenuta je protiv čovečanstva i civilizacije. Kinezi i Japanci na Telepu, telohranitelji u Lazi, uz malo Tarantino šmeka.

Boris Mišić se bavi svojom iskonskom preokupacijom: ratom, avetima i zločincima koje izjeda savest. Igor Ivanišević je priložio priču sa veoma efektnim elementima čistog treša koji podseća na Rodrigeza (Robert Rodrigues) i Tarantina (Quentin Tarantino). Majstor mračne atmosfere Radoslav Slavnić pitkim stilom i specifičnim opisima dodaje zbirci pero rođenog pripovedača.

Saša Robnik svog junaka vodi kroz putovanje preko planine, gde susreće vrlo neobične namernike i završava put gde je najmanje želeo. Stevan Šarčević se bavi seksom na granici pornografije (uglavnom u S/M maniru), vampirima i prevarama.

U planu su promocije u Novom Sadu, Subotici i Rumi, ali i svim mestima gde se ukaže prilika. Pored elektronskog formata, izradiće se i promotivni diskovi, kako bi antologija pronašla put do svakog fana ovakve vrste književnosti.

U budućnosti planiramo da nastavimo sa sličnim kolaboracijama, podstaknuti odjekom na koji je naišao naš prvenac ovoga tipa.

Posetite Facebook stranu gde možete preuzeti antologiju.

Comments