Kratka ispovest (ili kratka horor priča, kako kad) – Devica sam u horoskopu i meni je orgnizacija srednje ime. Čak, nekad zaista umem da preteram u svojoj potrebi da sve organizujem i isplaniram, toliko da mi dođe da samoj sebi lupim šamar i kažem: “Možeš li jednom da se opustiš i isključiš mozak?!” Pa, to je diskutabilno…

Ipak, u poslednje vreme se sve češće dešava da prosto ne mogu sve da držim u glavi (šta ću, broj obaveza se povećao) pa sam tako odlučila da mi je potrebna “pomoć na putu” jer zaista više ne želim da samoj sebi stvaram stres i pritisak što zbog plaćanja računa, što zbog rokova za projekte na kojima radim, što zbog raznih drugih stvari koje je trebalo da završim ili prekontrolišem, a nisam stigla. Pokušala sam sa staromodnim, papirnim to-do listama, ali tu postoji jedan problem – zaboravim da ih pogledam! Ili ih negde zaturim, znaš, papirići se lako gube…

Srećom, tu je telefon koji ne ispuštam iz ruke i koji nudi zaista širok spektar korisnih aplikacija (hvala nebesima na naprednoj tehnologiji!) koje zaista pomažu da ishendluješ sve + gotovo svaka ima podsetnik što znači da samo zapišeš obavezu i ne misliš – dok ne dođe trenutak za nju!

4 1 Aplikacije koje su ti neophodne za organizovaniji i sređeniji život

mBanking

Počeću sa temom koja je čak i stresnija od deadline-ova koji kucaju na vrata – novac. Ne znam za tebe, ali ja nekako nikada nemam kontrolu nad svojim novcem – ne znam sa koliko sredstava raspolažem, ne stignem da odem do banke, zaboravim da platim račune i još mnogo, mnogo toga što me zapravo čini prilično neodgovornom iako to nisam. E to me ubija! Zato sam u svojoj UniCredit banci aktivirala aplikaciju mBanking i rešila se svih ovih problema.

Ova aplikacija ti omogućava bezbedan i brz pristup računima i svim obaveštenjima iz banke, kontrolu nad finansijama bez obzira na radno vreme ekspozitura, sve vrste plaćanja u domaćem platnom prometu, prodaju i kupovinu valuta iz kursne liste, opciju “skeniraj i plati”, mCash (podizanje novca sa bankomata bez kartice) i još mnogo toga – sve u tvom telefonu, u tvojoj ruci, dok putuješ na posao ili se jednostavno izležavaš u svom domu. Može li bolje?!

8 1 Aplikacije koje su ti neophodne za organizovaniji i sređeniji život

Google Keep

A sada – organizacija! Prilično basic, ali zapravo brilijantna aplikacija u kojoj možeš da “hvataš” beleške, dodaješ boje i fotografije, snimaš glasovne poruke ako se nečega setiš, a nemaš vremena da zapišeš, a sve ovo staje na jedan ekran! Sve svoje slične obaveze možeš da grupišeš tako što ćeš odabrati istu boju ili ključnu reč, kako bi sebi olakšala pretragu i snalaženje. Odredi prioritete i, ako je potrebno, podeli svoje liste sa frugim korisnicima. Dok sam koristila Android telefon, ova aplikacija mi je bila “desna ruka”!

Cortana

Ova aplikacija je nešto što bi se moglo nazvati tvojim ličnim digitalnim asistentom! Zahvaljujući njoj, možeš da zapisuješ razne beleške, praviš liste obaveza, planiraš dnevne ili nedeljne zadatke sa sve podsetnicima – više nikada nećeš zaboraviti da baciš đubre! Sjajna stvar u vezi sa Cortanom je to što se podsetnici mogu podesiti prema lokaciji pa tako, ukoliko prolaziš pored cvećare, a upisala si sebi da kupiš cveće, aplikacija će te na to podsetiti. Ili, ako je u gradu kolaps, a ti imaš važan sastanak, aplikacija će te upozoriti da kreneš nešto ranije kako bi stigla na vreme. Pre-le-po!

Comments