Todoist

Ovo je definitivno najpopularnija to-do aplikacija upravo zbog brojnih mogućnosti za kreiranje lista obaveza, planiranje, sinhronizaciju uređaja. Kod ove aplikacije je, osim jednostavnosti, za pohvalu i to što svakoj obavezi možeš da odrediš prioritet, a tu su i podsetnici za stvari koje, na primer, treba da radiš svakog dana ili svake nedelje. Dakle, samo zapišeš i ne misliš – čekaš alarm!

Rescue Time

Počevši da koristim ovu aplikaciju – progledala sam! Poenta ove aplikacije je, samo ime ti govori, da otkriješ gde je zaboga sve to vreme otišlo! Možeš je instalirati kako na telefonu, tako i na računaru, a ona će u toku dana pratiti sve što ti radiš (ne brini, aplikacija ne beleši šta radiš, već na kojim drugim aplikacijama i programima radiš) i koliko vremena ti na to odlazi. Tako ćeš na kraju dana tačno znati na šta si potrošila najviše vremena, a onda i proceniti da li je to bilo produktivno ili ne, kako bi svoje “ponašanje” mogla da prilagodiš onome što ti je zaista važno. Nema više gubljenja vremena, hvala! Takođe, na raspolaganju ti je i opcija da blokiraš aplikacije ili stranice koje te odvlače od posla, a sebi možeš da zadaš i dnevne, nedeljne ili mesečne ciljeve koje želiš da ispuniš – Rescue Time će pratiti tvoj napredak i oceniti tvoju produktivnost!

9 1 Aplikacije koje su ti neophodne za organizovaniji i sređeniji život

Focus Booster

Ova aplikacija mi je takođe pomogla da svoj život uredim i učinim organizovanijim i produktivnijim, ali ne na onaj loš način sa početka priče. Ova aplikacija koristi pomodoro tehniku koju je osmislio Francesco Cirillo i koja se vodi idejom da su ljudi fokusiraniji na ono što rade kada to rade u kraćim intervalima. Tako, aplikacija će te organizovati da radiš 25 minuta, onda da napraviš pauzu 5 minuta, pa onda opet sledi 25 minuta rada, pa 5 minuta pauze i tako redom. U kombinaciji sa prethodno navedenom aplikacijom, nema gubljenja vremena + radiš produktivno i sve stižeš!

Calm

Nakon izuzetno produktivnog i organizovanog dana, neophodno ti je i nekoliko trenutaka mira i tišine, vremena koje ćeš posvetiti sebi i opuštanju jer je to jedan od glavnih nedostataka današnjeg brzog vremena i krucijalna potreba da bi ostala normalna! Blago rečeno. Calm je nastala sa idejom da pomogne u lečenju anksioznosti meditacijom, ali je koriste svi koji imaju problema sa stresom, nesanicom i drugim “ometačima” mirnog života. Meditacija, muzika, zvuci iz prirode, priče za spavanje… Opusti se, zaboravi na sve i pripremi se za novi radni dan na pravi način! P.S. Calm je u 2017. godini proglašen za najbolju aplikaciju za iPhone, od strane Apple-a lično!

Ovaj tekst je deo serijala “Pametni vodič kroz finansije jedne moderne devojke”.

Fotografije: WANNABE MEDIA

Ivana

Comments