armin van buuren mycitybynight1 Armin van Buuren u Beogradu

Jedan od najpoznatijih DJ-eva današnjice...

Armin van Buuren, rođen je 25. novembra 1976. u Lidenu, u Holandiji. Već sa četrnaest godina počeo je da pravi muziku, a inspiraciju je dobijao slušajući francuskog muzičara Žan Mišel Žara (Jean Michel Jarre), koga smo u septembru ove godine imali priliku da čijemo u Beogradskoj areni.

Kada je završio srednju školu, krenuo je na studije prava. U to vreme je počeo da se zanima za muziku i da radi kao DJ u lokalnom klubu. Napustio je studije zbog karijere, ali je 2003. odlučio da se uozbilji i diplomira.

Oženio se 2009. godine Erikom van Til (Erika van Thiel), sa kojom je bio u vezi devet godina. Dvadeset četvrtog jula ove godine je dobio i ćerku Fenu (Fenna).

1263094834 wedding armin van buuren and erika in wassenaar 13 Armin van Buuren u Beogradu

Dugogodišnju vezu krunisali su brakom.

Prvobitni uspeh postigao je pesmom “Blue Fear” 1997. godine. Ubrzo nakon toga postiže internacionalnu karijeru.

Prvi studijski album, pod nazivom “76”, izdao je 2003. godine. Sledeći, “Shivers” – 2005, “Imagine” – 2008, a poslednji album koji je izdao 2010. zove se “Mirage”.

Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i više puta je bio proglašen za najboljeg internacionalnog DJ-a.

Britanski mesečnik “DJ Magazine” koji promoviše elektronsku dens muziku (Electronic dance music), proglasio je Buurena najboljim DJ-om na svetu, četiri godine za redom – 2007, 2008, 2009 i 2010.

Poznat je po “A State of Trance” kompilacijama trance i progressive house muzike, koje pravi od 2000. godine, a od 2001. godine ima i svoj radio šou “A State of Trance (ASOT)”, koji sluša više od petnaest miliona ljudi, svake nedelje, u dvadeset i šest različitih zemalja.

armin van buuren 151896 Armin van Buuren u Beogradu

ASOT u Beogradu!

Rođendan “ASOT” šoua se svake godine slavi velikim nastupima širom sveta.

Prošle godine proslavljana je desetogodišnjica šoua. “ASOT 500” obeležen je velikim nastupima u pet zemalja, na pet različitih kontinenata.

Ove godine “ASOT 550” obeležiće se tako što će u četiri nedelje nastupati šest puta na dva kontinenta. Prvi od gradova u kome će se “ASOT 550” održati, pored Kijeva, Moskve, Los Anđelesa, Majamija i Den Boscha, jeste Beograd!

Trećeg marta 2012, Beograd će otvoriti vrata svim ljubiteljima trance muzike iz zemlje i regiona.

Pored Armin van Buurena, nastupiće i Andy Moor, Dash Berlin, Judge Jules, Markus Schulz, Setrise i Simon Patterson.


Lenka Gatić – džepno izdanje smotane plavuše koja obožava žensko filozofiranje uz miris produženog u maloj bez mleka. Smeje se kada svi polude, a paniči kada su svi smireni. Sve što zavoli prvo ishejtuje. Ne voli viceve, već originalne fore. Ako ikada vidite da pije, ne takmičite se sa njom i ne dajte joj da priča.

Comments