Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Jednom davno Arigi je bio osmatračnica sa koje je pogled zavirivao u lepote Toskane, koja je u oklolini sadržala i pedesetak seoskih kuća. Danas je mesto stanovanja poznato kao Dvorac Reskio, u Umbriji, precizno restaurirano mesto, čija je glavna kuća luksuzno oblikovana u slovo L.

 Arrighi: Restaurirana osmatračnica Umbrije

Dvorac Reskio

 Arrighi: Restaurirana osmatračnica Umbrije

Italijanski dekor u dnevnoj sobi

 Arrighi: Restaurirana osmatračnica Umbrije

Metalna balustrada

Jednom seoska kuća sa osmatračnicom – danas impresivna glavna kuća sa pet spavaćih soba, sa velikim popločanim dvorištem, čiji prilaz vodi pored gostinske kuće sa dve spavaće sobe, velikom bibliotekom, kupatilom i velikom kuhinjom. Zdanje datira iz 11. veka i današnji izgled odražava i poštuje njeno poreklo i istoriju. Tradicionalni eksterijer pružio je dosta toga modernog unutar svojih zidina, gde veliki kontrast čine beli zidovi i peščani podovi. Okolina je ispunjena vinogradima, maslinjakom, dosta zelenila koje obiluje kestenima i hrastovima, kao i prirodno okruženje u kome se nalazi bazen i njegova okućnica.

 Arrighi: Restaurirana osmatračnica Umbrije

Luksuzno kupatilo

 Arrighi: Restaurirana osmatračnica Umbrije

Spavaća soba u Dvorcu Reskio

 Arrighi: Restaurirana osmatračnica Umbrije

Bazen među zelenilom

50 seoskih kuća smešteno je u ovom mirnom okruženju, od čega su vlasnici Dvorca Reskio, grof Antonio Bolza (Antonio Bolza) i dve generacije njegove porodice, obnovili skoro više od polovine.

Neki za ovo mesto kažu da je ostvarenje sna, drugi da bi godišnju platu potrošili na odmor ovde, ali sigurno je da niko ne ostaje ravnodušan prema ovoj lepoti.


Ana Pantić je student novinarstva, multitasker i folkloraš već više od decenije. Jedino je ljudska glupost može pošteno iznervirati, nikad se ne kaje za ono što uradi, voli kvalitetne ljude i lepe stvari, živi za putovanja i dobru knjigu, užasno je tvrdoglava i zato neizmerno poštuje one koji to znaju da trpe. Smatra da možemo upoznati sami sebe tek kada otkrijemo sopstvene granice, a vodi se citatom “Be yourself. Everyone is already taken.” Oscar Wilde.

Editors choice