April 2023. ispunjen je astrološkim fenomenima, koji manje ili više utiču na svaki horoskopski znak, a za svakog od nas najveće su šanse za isceljenje na dubokom nivou, ukoliko pošaljemo Univerzumu poruku da smo spremni za bolje od onog što smo ranije iskusili. Astrološki događji nas podstiču da prihvatimo svoja osećanja, izrazimo sebe bez ograničenja i tražimo zaštitnički zagrljaj ljubavi, poručuju zvezde!

Astrološki događaji u aprilu

Astrološki događaji – tranzit Marsa u Raku

Mars je ušao u znak Raka 25. marta i tranzit traje do 20. maja 2023. godine. Krećući se kroz delikatnog Raka, Mars postaje vrlo osetljiv u aprilu, a to znači da će se naša senzitivnost i senzibilnost produbiti. Ukoliko osetljivost smatrate slabošću, možete se uplašiti i osećati bespomoćno, ali ako vam uspe da iskoristite snagu ranjivosti, čemu Mars u Raku želi da vas nauči, možete mnogo postići.

Ovaj tranzit takođe daje priliku da se posvetimo stvaranju veza i situacija u kojima smo poštovani onakvi kakvi smo i da hrabro priznamo svoje veze sa prošlošću i nasleđenim vrednostima, praveći mekši i prijatniji korak u budućnost, radije nego da odstupimo od ustaljenih praksi.

Pun Mesec u Vagi

Petog aprila imaćemo pun Mesec u znaku Vage – astrološki događaj koji donosi uspostavljanje ravnoteže između dva životna aspekta, za sve znake zodijaka. Moguće je da će stvari koje želite na ličnom nivou biti u suprotnosti sa stvarima koje drugi ljudi traže od vas. Ako niste sigurni šta da radite, nećete pogrešiti ukoliko ostanete autentični, šta god to značilo za vas.

Astrološki događaji – Sunce i Jupiter u Ovnu

Jedanaestog aprila Sunce u znaku Ovna biće u konjukciji sa Jupiterom u znaku Ovna i mnogi astrolozi smatraju da je to najsrećniji dan u godini. Sve su mogućnosti otvorene, sve su šanse na vašoj strani – šta god želite da preduzmete, ili oklevate da pokušate, učinite to 11. aprila, savetuju zvezde.

Pročitajte i ovo: Venera u Biku – najsenzualniji astrološki tranzit

Solarna eklipsa mladog Meseca u Ovnu

Devetnaestog aprila se odigrava Solarna eklipsa mladog Meseca – astrološki događaji kao što je ovo moćno pomračenje, donose otvaranje i zatvaranje vrata u svim životnim aspektima (napuštanje posla, novi posao, raskid, nove veze) za sve znakove zodijaka. Međutim, posebno će biti pogođeni Ovnovi, Škorpije, Strelci i Vodolije – obratite pažnju na znake upozorenja, jer će teme koje se pokreću u doba ove eklipse biti važne i dalje, tokom narednih 18 meseci.

Sunce u znaku Bika

Od 20. aprila do 20. maja počinje sezona Bika i svi ćemo biti ohrabreni i osećati se malo lakše – stvari nisu tako dramatične kao što su nam možda izgledale. Tokom ovog perioda, trebalo bi da stavite naglasak na stimulisanje svojih čula, angažovanjem u aktivnostima kao što je provođenje vreme u prirodi, gledanje ili pravljenje umetničkih dela, pravljenje i konzumiranje ukusne hrane…

Astrološki događaji – retrogradni Merkur u Biku

Uz uobičajene probleme sa tehnologijom i komunikacijom koje astrološki događaji retrogradnosti Merkura obično donose, ovog puta retrogradni uticaj seže duboko u emotivni život i donosi pitanje: Šta vam je najvažnije u životu? Više od svih drugih znakova, Bik, Lav, Škorpija i Vodolija doživeće uticaj ovog retrogradnog Merkura. Merkur kreće retrogradno 21. aprila i tranzit traje do 14. maja, pa ćemo u sezoni Bika biti usmereni na lične vrednosti, finansijske resurse i sve oblasti života kojima Bik vlada.

Budite taktični i pazite šta govorite, da ne bi došlo do nesporazuma u profesionalnim, prijateljskim i romantičnim odnosima. Pored toga, retrogradni Merkur u Biku daje vam priliku da preispitate svoje stroge granice i razvijete veću fleksibilnost u nesigurnim i dvosmislenim okolnostima.

Računajte na nepredviđene troškove i finansijske poteškoće, a ako vam neko duguje novac, sačekajte da prođe ovaj period, pa ih onda podsetite na dug. Isto važi i ako razmišljate o tome da tražite povišicu. Ako nemate plan štednje i ulaganja – vreme je da ga napravite.

Veliki astrološki događaji – Solarna eklipsa

Solarne eklipse su veliki astrološki događaji, a 20. aprila nas očekuje totalno pomračenje Sunca. Pomračenja su značajna nebeska poravnanja, kojima nam Univerzum pruža priliku da promenimo svoje živote i svojim uticajem nas podstiče da prihvatimo promene. Pomračenje Sunca otkriva ono što je skriveno i nevidljivo, aktivirajući nove početke i u tom smislu, Univerzum će mnogima od nas pomoći da iscelimo otvorene srčane rane.

Pored toga, pomračenje će osloboditi vaše unutrašnje dete – ali ono može biti tvrdoglavo i nezrelo, insistirajući na nedostižnim ciljevima i odbijajući da prihvati poraz. Imajte to na umu – jer vi ste odrasli i dete u vama traži vašu pažnju i vođstvo (ne treba da bude obrnuto).

Generalno, veliki astrološki događaji provociraju snažna osećanja i biće izazovno držati emocije pod kontrolom – možete osećati da raste bes, možete se prebrzo zaljubiti i još brže razočarati, imaćete tendenciju da povredite i budete povređeni. Da biste izbegli brzoplete reakcije i kajanje koje sigurno donose, izbegavajte brze odluke i uvek razmotrite svoje opcije. Ne odlučujte i ne radite ništa pod nabojem, savetuju zvezde!

Pročitajte i ovo: Saturn u Ribama će imati snažan uticaj na svaki horoskopski znak

Naslovna fotografija: instagram.com/stasi.est

Brankica Milošević

Comments