Kada jedno primorsko mesto poprimi obrise Monaka i Monte Karla i uz ključne investicione projekte privlači ljude koji prepoznaju lepotu ovog grada i potencijale ulaganja, i još u Crnoj Gori, znate da je reč o Tivtu. “Beležeći rast u turizmu do 20 posto uz nova iskustva za goste ovo su atrakcije da ponovo otkrijete Crnu Goru, ne samo plaže već je priroda i istorija sačuvana od zaborava”, kaže Gabrijela Glavočić direktorka u Turističkoj organizaciji Tivta, i dodaje: “U avgustu smo priredili koncerte na gradskoj rivi Pine od Kaliopi, Urban&4, Toni Cetinski, Vlatko Stefanovski i Dragoljub Đuričić do tradicionalnih klapa. Kada je reč o kulturnim dešavanjima pored Festivala mediteranskog Teatra Purgatorije, luksuznog relija Gambol 3000, otvorena je i Pikasova izložbe keramika iz Valorija u hotelu Regent.”

TIVAT IZ VAZDUHA Atrakcije Tivta koje ovog leta ne smeš da propustiš!

Gornja Lastva je malo mesto mediteranskog ugođaja na brdu Vrmac koji razdvaja tivatski i kotorski zaliv. Nedavno je austrijska državna televizija snimala dokumentrac o nastarijem mlinu za masline koji i dalje kao nekada pokreće ljudska snaga. Autentčnost ovom ruralnom selu daju kamene kuće stare preko 600 godina.  Obavezno probati priganice sa medom i rakiju od maslina i rogača.

GORNJA LASTVA MLIN ZA MASLINE Atrakcije Tivta koje ovog leta ne smeš da propustiš!

Tivatska Solila za ljubitelje boravka u prirodi i rane jutarnje šetnje. Neposredna blizina mora i prilično sačuvana geomorfologija ove lagune čine da Solila bude od posebnog interesa za boravak ptica. Plitka slana voda bogata morskim organizmima i muljevitim dnom privlači vodene ptice na ishrani, zimovanju, jesenjoj i prolećnoj seobi. Na Solilima je dosad zabeleženo 111 vrsta ptica od pevačica do grabljivica.

SOLILA Atrakcije Tivta koje ovog leta ne smeš da propustiš!

Selo Rose – na samo petnaest minuta vožnje gliserom od gradskoj rive Pine u Tivtu možete stići do Rosa, takozvanog raja na zemlji. Ovo malo kapetansko mesto smešteno na obali poluostrva Luštica, nasuprot Herceg Novom, sa porodičnim kućama tipično poređanim duž pristaništa – prvi red do mora. S obzirom na položaj i zaštićenost od vetrova, Rose se nekada koristilo kao sklonište za jedrenjake. Na mestu nekadašnjeg svetionika ove uvale nikao je Forte Rose restoran poznat je po sveže ulovljenoj ribi i bungalovi gde možete noćiti, i sa koje možete obići Plavu špilju i Mamulu.

ROSE Atrakcije Tivta koje ovog leta ne smeš da propustiš! ROSE hrana Atrakcije Tivta koje ovog leta ne smeš da propustiš!

Oblatno – Daleko od gradskih plaža u usamljenoj i odvojenoj uvali Oblatno našla se Almara. Retko peščana plaža gde se pristiže čamcima i brodovima a najhrabriji sleću helikopterom, oduševiće vas svojim belim baldehinima, specijalitetima italijanske kuhinje i dobrim koktelima. Zabava ovde potraje i do jutra.

oblatno3 Atrakcije Tivta koje ovog leta ne smeš da propustiš!

Tivat, mesto gde su nekada letovali vlastelini, plemići, pesnici a čiji su pogled na horizont zaklanjali brodovi odlazeći iz brodogradilšta, danas je grad okrenut novim nautičkom turizmu sa marinom Porto Montenegro koja je Tivat stavila na mapu svetskih destinacija. Privatnost i diskrecija ove destinacije privukla je poznate ličnosti među kojima je Adrijana Lima, Rita Ora, Novak Đoković i Dita fon Tiz i mnogi drugi ali i investitore iz svih delova sveta koji su odabrali da letuju i žive ovde, kao što je Romi Havat, svetski poznati preduzetnik, koji je postao i državljanin Crne Gore.

Comments