Voda je izvor života! Mnogo smo puta čuli ovaj izraz i pomislili na vodu koja nas okružuje – na okeane, jezera, reke, izvore… A da li ste čuli za termalnu izvorsku vodu? 

Termalna izvorska voda je prešla dug put dok se nije pojavila na površini zemlje. Ona teče kroz duboke slojeve stena i ne samo da se tako na neprimetan način čisti, već i ispira vredne minerale i elemente u tragovima iz stena. Ovi sastojci i posebna čistoća razlikuju vodu iz slavine od termalne izvorske mineralizovane vode.

Po definiciji, termalna izvorska voda je voda koja potiče iz termalnih izvora, a koji su poznati i kao lekoviti izvori tople vode obogaćene mineralima. Termalni izvori su se koristili u lekovite svrhe još u doba starih Rimljana, a danas su zaštitni  znak mnogih poznatih banja i terapijskih centara koji se bave  lečenjem različitih dermatoloških problema i uspešno ih rešavaju zahvaljujući  delotvornosti koje kroz iskustva i naučne studije pokazuju termalne vode. 

Avene Termalna voda 1 Avène termalna izvorska voda: Umirenje i za najosetljiviju kožu

Avène termalna izvorska voda

Na tržištu se svojim kvalitetom izdvaja Avène termalna izvorska voda. Sa preko 150 kliničkih studija, brojnim ispitivanjima i dokazanim svojstvima, Avène termalna izvorska voda preko 30 godina je preporučena od strane dermatologa za umirenje i najosetljivije kože. Šta je to što izdvaja Avene vodu od ostalih termalnih izvorskih voda na tržištu? Avène termalna izvorska voda, iza koje stoji preko pola veka iskustva, bogata je mineralima i mikroelementima. Obezbeđuje posebnu mikrofloru, negujući kožu bez isušivanja zahvaljujući svom jedinstvenom i izuzetnom sastavu, što je čini neizostavnim delom svake kozmetičke rutine. Kožu čini mekom i svakom primenom donosi trenutan osećaj blagostanja. Neutralna Ph vrednost 7,5, velika raznolikost elemenata u tragovima (bakar, litijum, mangan, selen, cink…) i optimalna ravnoteža jona kalcijuma i magnezijuma Avène termalnu izvorsku vodu čine pravim izborom za umirenu, meku i zdravu kožu lica i tela cele porodice.

Avène termalna izvorska voda umiruje upalu, smanjuje osećaj svraba, peckanja i zatezanja kože. Koristi se i kao dodatak dermatološkim tretmanima, ali i nakon hirurških dermatoloških postupaka, hemijskog pilinga, dermoabrazije i terapije laserom. Omogućava jednostavno i bezbedno čišćenje kože, smanjuje reaktivno crvenilo i upalu, a pomaže i zarastanje. Avène termalna izvorska voda koristi se i u nezi osetljive, nadražene i alergijama sklone kože, ali i kao pomoć kod opekotina od sunca, nakon tretmana akni, pelenskog osipa, nakon brijanja i depilacije, nakon skidanja šminke, na putovanju, tokom vežbanja… Jednostavno rečeno,  u bilo kojoj situaciji kada je kožu potrebno umiriti, omekšati i dodatno hidrirati. Kontraindikacije, neželjena dejstva i interakcije kod Avène termalne izvorske vode nisu poznate.

Avene Termalna voda 3 Avène termalna izvorska voda: Umirenje i za najosetljiviju kožu

Izbalansiran odnos mineralnih sastojaka i akcenat na činjenici da je bakteriološki čista bez primesa zagađivača čini je pogodnom za negu i tretman čak i najosetljivije kože lica i tela. 

U kozmetologiji je bitan saveznik u svakodnevnoj nezi, kao potpora hidrataciji kože lica koja će nakon upotrebe izgledati svežije. Make up artisti kao i sve žene koje se svakodnevno šminkaju imaju pomoć u fiksiranju šminke koja neće dehidrirati kožu lica ukoliko termalnu izvorsku vodu nanesemo pre šminkanja i sam ritual završimo raspršivanjem fine izmaglice termalne izvorske vode na kožu lica, vrata i dekoltea. Na ovaj način, nanosimo veliku dozu hidratacije koja će kožu učiniti svežom, mekom na dodir sa produženo svežim make up izgledom. 

Još jedna od prednosti termalne izvorske vode jeste što nema starosne granice za njenu primenu, tako da je možete koristiti čak i kod Vaših mališana od samog rođenja kako na koži lica tako i tela, više puta u toku dana. Leti je možete koristiti umesto vlažnih maramica. Tako ćete sprečiti pojavu pelenskog ojeda a Vašem mališanu ćete prirediti pravi osećaj svežine u vrelim letnjim danima. 

Avène termalna izvorska voda primenjuje se tako što se kao sprej rasprši na kožu, sačeka se nekoliko minuta, a potom se koža osuši mekim papirnim maramicama. 

Postoje različita pakovanja Avène termalne izvorske vode – od malih sprejeva za damsku tašnu do većih boca namenjenih za profesionalnu ili kućnu upotrebu. 

Avene Termalna voda 150ml 1 Avène termalna izvorska voda: Umirenje i za najosetljiviju kožu

Svaka kap Avène termalne izvorske vode raspršena na Vašoj koži pružiće vam trenutan osećaj svežine, izmamiti osmeh na lice i bolje raspoloženje. Uverite se i sami u kvalitet i mnoštvo prednosti tako što ćete uvrstiti Avène  termalnu izvorsku vodu u Vašu svakodnevnu rutinu nege.

Comments