Kako vi donosite odluku da je vreme za promenu boje kose ili frizure? Da li tu ideju razmatrate, odlažete termin, pitate svoje prijatelje šta misle o boji u koju želite da se ofarbate ili ipak spadate u onaj tim odlučnih? Znate šta želite, odmah zakazujete termin i spremni ste za akciju. Nova godina kao i uvek sa sobom donosi nove trendove, a ovog puta u potpunosti se izdvojila bakarna boja kose.

Ono po čemu se ova boja izdvaja jeste upravo to što svima dobro stoji, bez obzira na vaš ten ili dužinu kose – ne postoji faktor koji če učiniti da ova boja loše izgleda. Osim toga, ovo je jedna od onih boja koja će odlično da se uklopi čak i kad vam kosa izraste, jer će dobro izgledati i uz vašu prirodnu boju.

Uz ovu boju kose u 2023. godini biće popularne i određene frzure. Hajde da vidimo koje!

Klasičan bob

Uvek počinjemo od klasike, za koju vezujemo i bob frizuru. Ova boja i frizura u paketu izgledaju tako luksuzno i elegantno, da ćete poželeti da vaša kosa tako izgleda zauvek, a tako obično i biva – ko jednom ponese bob frizuru, kasnije je samo modifikuje, ali ne odustaje od nje. Laka je za održavanje, a dovoljno je samo da je nakon pranja osušite i već imate frizuru! Mada, uz ovo boju bi sjano bilo da kosu stilizujete blagim uvijanjem krajeva.

Pročitajte i ovo: Ulje ruzmarina za oporavak i brži rast kose

Holivud je prisutan!

Imate proslavu i želite da vaša nova boja kose bude maksimalno primećena te večeri? Dakle, odaberite put crvenog tepiha i kreirajte popularne holivudske talase. Neka vam kosa bude prebačena na jednu stranu, blago uvijena – sa maksimalnim volumenom. Ovo je nepogrešiva frizura za svečane događaje i glamurozne večeri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marsai Martin (@marsaimartin)

Stepenasto + šiške

Uz novu boju kose neka ide i nova frizura! Zato, konačno presecite i skratite te dugo željene šiške. Za sve moguće promene na kosi, vodite se time da ona raste, tako da, ako vam se ne dopadne kako vam šiške stoje, za samo nekoliko nedelja imaćete dovoljno dužine da ih oblikujete po svojim željama. No, sigurni smo da će vam lepo stajati, samo će biti potrebno malo vremena da se naviknete na promenu.

Curly

Imate prirodno loknastu kosu – blago vama! U prednosti ste jer uvek imate frizuru za sve prilike, a potrebno je samo da je malo stilizujete i spremni ste. Ipak, i za one koji imaju ravnu kosu a požele lokne, postoji nekoliko rešenja. Od minivala, do kratkotrajnijih varijanti u frizerskim salonima, na vama je samo da se prepustite čarima ove boje i svojih sitnih lokni.

Pročitajte i ovo: Otkrili smo novi TikTok trend – evo kako da zakačite kosu šnalom i dobijete savršen volumen!

Baby, I’m home!

Topli tonovi na vašoj savršeno negovanoj kosi nikad nisu izgledali bolje! Često ste eksperimentisali sa bojama, ali shvatate da je ovo ipak ona koja na najbolji način opisuje vas. Nežna, hrabra, jedinstvena, elegantna – svoja! Kad imate ovako zanimljivu boju kose, dovoljno je samo da je adekvatno negujete maskama i uljima, jer, kao što znate, kosa tretirana farbama može da promeni svoju strukturu. Kako biste izbegli neželjene situacije, obavezno uz paket u salonu uzmite i tretmane koji će vašu kosu hidrirati i učiniti je sjajnom!

Trend bakarne kose dolazi na velika vrata i biće tu duže nego što ste mislili. Zato, ohrabrite sebe za novu promenu i konačno postanite “vlasnica” frizure o kojoj ste toliko maštali!

Naslovna fotografija: instagram.com/jenniferczeczor

Dragana Stojanović

Comments