Luksuzna modna kuća Balenciaga je jedan od najvećih modnih brendova širom sveta. Osnovao je 1914. španski kreator Cristobal Balenciaga, otvorivši butike u Madridu i Barseloni. Nakon zatvaranja butika, on se seli u Pariz, gde su  mu njegovi revolucionarni dizajni doneli pažnju štampe a samim tim i popularnost koja i danas samo raste.

Nije važno da li govorimo o visokoj modi ili ready-to-wear, muškoj ili ženskoj modi, Balenciaga je uvek ime koje se spominje, zahvaljujući avangardnim komadima i načinu na koji od klasičnih tkanina napravi futurističke i struktuirane kreacije.

Mnoge poznate dame su primećene upravo u kreacijama Balenciage: Nicole Richie, Mary-Kate Olsen, Julianne Moore, Victoria Beckham i Salma Hayek.

U ovoj kolekciji, Ghesquiere je želeo da promeni perspektivu sveta po pitanju ekologije i recikliranju uobičajenih predmeta kao što su kutije za hranu i drugi predmeti od plastike. Rezultat je fenomenalna kolekcija gde se susreću klasika i chic, a casual odeća je podignuta na jedan viši nivo.

Jednostavnost u bojama,a kompleksnost u detaljima- tako bismo ukratko mogli opisati ovu kolekciju Balenciage.

Comments