Balet i balerine su uvek prisutni, kako na sceni, tako i kao motivi u filmu i muzici, ali ove godine, nakon hit filma “Crni Labud” (Black Swan) i spota “Runaway” (Kanye West), balet graciozno dolazi u modu i najnovije trendove. Elie Saab predlaže da se haljine nose sa suknjama, Chloè sve haljine na reviji proleće/leto 2011. kombinuje sa baletankama, a Antonio Berardi tutu (baletsku suknjicu) kombinuje sa jaknom boje žalfije i sa sandalama – čizmama u neutralnim tonovima. Hervé Léger daje kompleksnu građu kratkoj roze haljini, inspirisasnoj balerinama. Ultra romantično: Blugirl mini haljina sa čipkom i volanima uz cipele koje se na zglobovima vezuju.

ballet fashion 3 Balet kao inspiracija za najnoviji trend

Tu je i Nina Ricci sa asimetričnom haljinom kombinovanom sa plisiranom suknjom. Prilikom tumačenja trenda, najosnovnije je imati na umu: bodi, tutu, i korsete, koje na primer, predlažu: D&G, Max Mara, Antonio Marras i Prada.

Ad hoc aksesoari: Salvatore Ferragama predlaže baletanke sa mašnom, dok ih Fendi pravi u lakovanoj varijanti. Valentino torbe u blagim pastelnim bojama ukrašava trodimenzionalnim cvećem. Ovaj trend možete nositi kao autentična balerina, sa elegantnom punđicom i minimalnim nakitom, ili kao moderna balerina sa tamnim usnama i razbarušenom kosom. Trend se može nositi u svakoj prilici i lako ga možete primeniti na sebi.


Anastasija Milojević je diplomirani ekonomista koji obožava fotografiju, modu i muziku (bez koje je dan nepotpun). Retko, ali rado slika, a sada najčešće bloguje na Butterfly Dreamer. U potpunosti se slaže sa Marilyn Monroe: “Dajte devojci prave cipele i osvojiće svet!”

Comments