Prolećno sunce će uskoro jako da zasija. Upotpunite svoju kolekciju prirodnih preparata i prekrasnim hidratantnim balzamom za usne. U par jednostavnih koraka i sa par namirnica možete ga napraviti sami. Uz ovaj recept vaše usne će izgledati sveže, a vaš osmeh još zavodljiviji.

Navedeni sastojci su dovoljni da ispunite šest-sedam posudica za melem od 15 grama. Vi onda, zavisno od toga, odredite sami mere prema navedenoj količini. Mada, kada već odvajate vreme za izradu balzama, napravite odmah veću količinu.

Sastojci koji su vam potrebni:

– 3 supene kašike kokosovog ulja

– 3 supene kašike meda

– 1 supena kašika pčelinjeg voska

sss Balzam za usne od kokosa i meda

Proces izrade

Koristite mali lonac za kuvanje i na niskoj temperaturi kombinujte kokosovo ulje, med i pčelinji vosak. Sve zajedno grejte uz kontinuirano mešanje, dok se sastojci ne rastope. Da bi sve bilo u potpunosti sjedinjeno moraćete mešati oko pet do sedam minuta. Uklonite lončić sa vatre i pažljivo kašikom sipajte u rezervoare. Koristite kašičicu, da se vaši rezervoari ne bi prelivali i da bi se svaka posudica popunila u istoj meri. Staviti samo pola kašičice u svaki kontejner.

Ostavite da se balzam u potpunosti ohladi – oko tri sata pre stavljanja poklopca na njih. Takođe, možete sipati smesu nakon što se malo rashladi pa polako, dok je još čvrsto, dodavati kašiku smese u svaku kutijicu. Na kraju možete kutijice balzama ukrasiti nalepnicama i pokloniti ih svojim prijateljima.

Pčelinji vosak i med će hidrirati vaše usne, dodatno ih nahraniti i dati im prirodan sjaj. Kokos, sa svojim prijatnim mirisom i ukusom, omiljeni je sastojak u raznim kozmetičkim preparatima. Kokosovo ulje je vrlo umirujuće i pomaže u uklanjanju stresa. Možete ga dodavati i u prirodna ulja za masažu, da bi uklonili psihički umor od stresne svakodnevice. Pored toga, kokosovo ulje deluje antivirusno i antibakterijski, pa vaše usne štiti od raznih infekcija.

Prirodna kozmetika sve je više popularna, jer upotrebom ovih sredstava smanjujete nanošenje raznih štetnih hemikalija na kožu. Pored toga, možete kombinovati mirise po svojoj želji, pa eterična ulja zameniti sa mirisom vanile ili nekim voćnim eteričnim uljima. Izaberite mirise koji vas pokreću i uplovite u prolećne aktivnosti sa zadovoljnim osmehom na licu.


Ana Savić je blogerka i autorka iz Beograda. Uživa u pisanju i kreativnim poslićima. Trenutno radi kao freelancer za brojne websajtove. Studira i živi u Beogradu, ima 22 godine. Smatra da i posao mora biti zadovoljstvo i da se svemu mora prići sa ljubavlju. Voli putovanja, DIY (uradi sam), stripove i knjige, te naučnu fantastiku. Pored toga uvek teži da napreduje u oblasti jezika, učestvujući na različiztim kursevima i seminarima. Pratite Anu na Google Plus-u.

Comments