Svi likovi u filmu Barbie izgledaju zadivljujuće, pa da li ste se u nekom trenutku možda zapitali kakva je njihova fitness rutina? Odnosno, bolje pitanje je kako se glumačka ekipa filma dovela u tako dobru formu?

Sada imamo odgovor – a režim vežbanja je lakši nego što mislite! Lični trener Margot Robbie otkrio je kako je pomogao glumici da se pripremi za ulogu. David Higgins, Australijanac koji živi u Londonu, od 2015. godine sarađuje sa Margot, potpisavši ugovor za autorima filma Barbie kako bi oblikovao tela mnogih zvezda – kao što su Ryan Gosling, Emma Mackey i Simu Liu.

David je koristio aktivnosti koje uključuju pilates, grupne vežbe i trening sa tegovima kako bi pomogao glumcima da izgledaju kao Barbie i Ken lutke. Trener kaže da je želeo da postigne osećaj zajedništva.

“Ako se jedna osoba mučila, druga bi došla i rekla bi: Hajde da uradimo ovo. Zaista sam voleo ovu grupu; oni su tako pozitivni i spremni za rad”, rekao je David.

Za Kenove, David je koristio tegove i pilates, ali su oni takođe morali da prođu sate plesne obuke za svoje koreografske sekvence u filmu. Glumci su svakodnevno radili trbušnjake, što je očigledno funkcionisalo kad pogledamo Ryana Goslinga. Takođe su imali svakodnevne vežbe za gornji i donji deo tela, kao i klasičan body building.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BARBIE (@barbiethemovie)

David je otkrio devet koraka koji će vam pomoći da dobijete holivudsko telo – i plan ishrane koji morate da sledite za savršene trbušne mišiće.

Barbie fitness rutina – 9 pravila

Ne mučite sebe teškim treninzima

Uprkos tome što su treninzi visokog intenziteta u modi, David je rekao da ne predstavljaju uvek odgovor. Umesto toga, Davidov metod uči klijente da uživaju u vežbanju, a ne da ga se plaše. David zagovara “svesni” trening, poput podizanja nogu, istezanja i trbušnjaka.

„Radi se o izgradnji sebe iznutra prema spolja. Više sam se fokusirao na ono što možete da uradite, a ne na ono što ne možete“, rekao je.

Zaboravite na ego

Morate da izbacite ego iz svojih treninga. Trener poručuje da, ako želimo da poboljšamo svoju kondiciju, moramo da naučimo i ponovo steknemo elementarnu snagu koju smo izgubili tokom godina ili čak decenija, nakon što se nismo kretali na način na koji su naša tela dizajnirana. David preporučuje da radite vežbe sa težinom, pilates i vežbe visokog intenziteta, ali nemojte da preterujete.

Probajte autofagiju

David je zagovornik povremenog posta za postizanje autofagije, jer je to režim gde možete da jedete sve, ali umereno. On je obožavatelj pristupa 16:8, pri čemu jede osam sati i posti 16 sati u danu.

„Dajte svom telu malo odmora. Često je jedenje uobičajena stvar koju radimo da bismo ubili vreme. U stvari, ne moramo da jedemo svakih nekoliko sati. To pomaže da se stvari malo resetuju”, rekao je.

Naučite da brinete o sebi

Možda mislite da poznajete sebe i svoje telo, ali u stvari mnogi od nas zanemaruju jedan od tri osnovna aspekta opšteg zdravlja. David naglašava da fitnes, ishrana i briga o sebi ne bi trebalo da se segmentiraju i da svi aspekti treba da budu podjednako važni i sagledani kao celina – jer su nam sva tri potrebna za zdrav način života.

Fokusirajte se na stomak, leđa i gluteus

Dok je vaše celo telo očigledno glavni fokus treninga, David je rekao da su stomak, leđa i gluteus daleko najvažniji delovi. On je rekao da voli pilates zbog načina na koji se bavi snagom i aktivacijom gluteusa, a i Margot Robbie je velika obožavateljka.

Treba vam samo 21 minut

David je rekao da je 21 minut sve što vam je potrebno da biste se zategli i tonirali. „Potreban je samo 21 minut dnevno za izvođenje vežbi, ali će vas fizički vratiti na pravi put“, dodavši da je najvažnije je biti dosledan.

Budite realni

Davidov sedmi savet je da budete realni u pogledu onoga što možete da prihvatite. Rekao je da je video toliko ljudi da odustaju zato što se preforsiraju što, naravno, dovodi do povreda.

Dan nije otpisan nakon jedne greške

„Napraviti grešku u ishrani nije smak sveta sve dok ta mala greška ne dovede do toga da završite u Mekdonaldsu. Dan nije gotov nakon jedne greške”, istakao je.

Estetika je bonus

Očigledno da je bonus izgledati zgodno, ali holivudski trener je rekao da je njegov plan da nešto naučite i bolje se osećate. Na primer, ako imate bolove u grudima i ramenima, možete sami sebi da pomognete vežbama. David ističe da to ono što će vam dugoročno koristiti.

Pročitajte i ovo: 5 stvari koje vaš fitnes instruktor želi da prestanete da radite

Naslovna fotografija: pinterest.com/ao

Božica Luković

Comments