Ovo leto ćemo definitivno pamtiti po filmu Barbie režiserke Grete Gerwig, koji je već zaradio više od milijardu dolara. Od odeće do hrane, sve je u ružičastoj boji, a sad postoji i Barbie jutarnja rutina koju možete isprobati!

Bez obzira na to da li ste znali da ćete biti oduševljeni infuzijom feminizma ili smatrate da je film previše politički ili nedovoljno politički, postoji nekoliko nesumnjivo genijalnih zaključaka iz Barbie. Dakle, kako da neke od lekcija iz filma Barbie implementiramo u naš svakodnevni život?

Evo nekoliko maštovitih ideja da obojite svoju stvarnost u ružičasto, podignete raspoloženje i uplovite u sanjivi Barbie svet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Margot Fãs (@margotbrnews)

Barbie jutarnja rutina za lepši dan

Romantizujte buđenje

Od kada smo gledali film, ujutru puštamo muziku čim otvorimo oči. Već postoji mnogo pravila za ono što navodno treba ili ne treba da uradite ujutru: popijte veću količinu vode, ali tek nakon što operete zube. Meditirajte, ali nemojte ponovo zaspati. Izložite se svetlu, ali ne gledajte u telefon. Pokrenite svoje telo, ali ne povećavajte svoj kortizol.

A šta je s tim da ujutru samo radimo nešto u čemu zapravo uživamo, da bismo bili u boljem raspoloženju čitav dan? Naravno, to može biti meditacija ili otvaranje roletni da biste pogledali pravo u sunce, ali takođe može biti uključivanje zabavne plejliste, čitanje nove knjige ili pravljenje vaše omiljene vrste napitka sa kofeinom. U Barbielandu, barbike uvek imaju čemu da se raduju, a čak i ovde u stvarnom svetu, vredi romantizovati svoj dan od trenutka kad otvorite oči.

Povežite se sa nekim koga volite

Poruka o vrednosti prijateljstva je jaka u filmu Barbie, pa započnite dan nekom vrstom društvene interakcije. Pošaljite poruku za dobro jutro svom grupnom chatu, recite mami da se nadate da će imati sjajan dan i razgovarajte sa baristom u kafiću.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Margot Fãs (@margotbrnews)

Pojedite doručak koji vas podseća na detinjstvo

Budite iskreni: kada ste poslednji put radnim danom ujutru jeli vafl u obliku srca sa šlagom? Film Barbie je proslava detinjstva bez presedana, pa zašto ne biste u svoju svakodnevicu uneli malo radosti koju ste doživeli dok ste gledali film? S vremena na vreme zamenite zdravi smuti za svoj omiljeni doručak iz detinjstva.

Oslobodite se nerealnih očekivanja kroz vođenje dnevnika

Glavna lekcija filma Barbie je da se žene svakodnevno suočavaju sa izrazito nerealnim očekivanjima kao rezultat patrijarhalnih standarda. Gerwig je kritikovana jer nije uspela da predstavi rešenje za ove dvostruke standarde u filmu, ali na kraju dana, niko ne može da reši vekovne dvostruke standarde u samo jednom ostvarenju.

Šta pojedinac može da uradi? Započnite svoj dan tako što ćete oprostiti sebi što niste ispunili sva očekivanja koja vam je svet postavio. Ako se borite sa jutarnjom anksioznošću, razmislite o vođenju dnevnika kako biste se podsetili da ne morate da budete sve odjednom.

Prihvatite raznolikost svakog dana

Na kraju filma Barbie, Ruth Handler pokazuje lepotu i haos ljudskog života. Čovečanstvo je inherentno haotično i mračno i prepuno istovremeno teških i divnih trenutaka. Vaša čovečnost znači da, bez obzira koliko se trudite, biće jutra kada ćete se uspavati. Biće dana kada prospete kafu neposredno pre nego što krenete na posao, dana kada ćete savršeno odraditi svaki korak svoje jutarnje rutine, a onda sa užasom shvatiti da ste zaboravili da zaključate vrata na izlasku. Prihvatanje mana je ono što vas čini ljudima, jer raznolikost i nered su deo života, a to je dar.

Pročitajte i ovo: Day Dumping trend: Podelite svakodnevne navike i povećajte nivo serotonina

Naslovna fotografija: instagram.com/margotbrnews

Božica Luković

Comments