Nina Milović i Nađa Jokanović osnivači su “Wannabe” magazina, najposećenijeg domaćeg fashion, beauty & lifestyle web portala za mlade. Razgovarali smo s njima o poslovnim uspesima, stilu i domaćoj modnoj sceni. 

Kako je nastao Wannabe?

Nina Milović: Wannabe Magazine je nastao iz moje želje da napravim modni blog koji se bavi srpskom modnom scenom i koji bi bio mesto promovisanja modnog brenda koji bi se zvao Wannabe. U tom trenutku je sve to bilo na nivou hobija i neke moje dodatne zanimacije po zavšenom fakultetu. Sećam se da je ideja i želja i tada bilo mnogo i da sam tražila najbolji način na koji bih sve to sprovela u delo. Zatim sam se obratila Nađi Jokanović, tada svojoj drugarici, a sada i poslovnoj partnerki, kojoj se ideja dopala i koja je odlučila da me podrži. Pa poznaniku Lazaru Stojkoviću, grafičkom dizajneru povodom izrade bloga. Ubrzo se uključilo još ljudi i moja početna ideja je počela da dobija sve jasniju formu.

Nađa Jokanović: U trenutku kada mi se Nina obratila sa idejom, radila sam drugi posao, u farmaceutskoj struci, ali mi se ideja jako dopala, i bilo bi je bitno da podržim Ninu u tome. Sve su se “kockice” poklopile i sajt je pušten za samo 10 dana.

Nina Milovic Nadja Jokanovic Bazar predstavlja: Wannabe Magazine

Nina Milović i Nađa Jokanović

Ko su najverniji “Wannabe” čitaoci?

Nina Milović: Wannabe Magazine je namenjen prvenstveno mladim ženama koje žele da se informišu i nešto nauče o modi i nezi, ali i o sijaset drugih lifestyle, obrazovnih i zabavnih tema. Wannabe Magazine je poznat po tome da dnevno objavljuje u proseku 20 tekstova originalnog sadržaja, što ljudima stvarno omogućava da pronađu mnogo toga zanimljivog. Pored istraživanja koja se rade, nama su komentari ispod tekstova i poruke koje redakcija dobija, najbolji pokazatelji da imamo vrlo kritičnu, ali visoko obrazovanu čitalačku publiku i na tu činjenicu smo zaista ponosni.

Nađa Jokanović: Zanimljiv podatak je i da je oko 35% naših čitalaca muškog pola, i da taj broj ima tendenciju rasta, zajedno sa porastom ukupnog broja čitalaca.

Da li vam ikada dosadi posao koji radite?

Nina Milović: Kada stvorite posao, kao ja sebi, u pravom smislu te reči, kada izgradite sistem po svojoj meri i svom senzibilitetu, kako može da vam dosadi? Da, ima dana kada vam je teško, ali nikad ne može da vam dosadi. To je vaša kreacija i deo vas.

Nađa Jokanović: Postoji jedna izreka sa kojom se potpuno slažem – “Radi ono što voliš i nećeš raditi ni dana”. Nama “Wannabe” nije samo posao, već život i deo nas. Zato nam i nije teško da radimo sve što je potrebno i kada je potrebno. Nema lepšeg osećaja od onoga kada “radiš za sebe”!

Ceo intervju pročitajte u novom “Bazaru”!

Fotografija: Nemanja Maraš

Comments