Što se tiče BB (beauty balm) kreme, ona pored toga što zaista pruža odličnu hidrataciju, zahvaljujući mineralima, sastojcima seruma koje poseduje, namenjena je da stvori taj osvežavajući izgled kože i smanji vidljivost nedostataka na koži. S obzirom da ima strukturu kreme, veoma je lagana za nanošenje i zato je dovoljno prstima je naneti na lice. Obično poseduje i zaštitni faktor, što znači da će koža biti poprilično zaštićena od sunca! Takođe, ova krema sadrži antioksidanse i vitamine. Iako je, dakle, neuporedivo slabija od pudera, zaista nudi višesatnu pokrivenost i taj sjajni prirodni finiš. Ali, opet moram naglasiti – ne očekujte da će imati pokrivenost kao puder ili vam pružiti mat finiš. Ovu kremu može da koristi svako, posebno one od vas koje volite savršeni “no makeup” izgled!

Kada je u pitanju CC (color correction) krema, ona zapravo predstavlja unapređenu verziju BB kreme. Takođe je lagane formulacije, ali obezbeđuje mnogo bolju pokrivenost. Kao da ima svojstva korektora i funkciju eliminisanja različitog crvenila na koži. Odlična je za pokrivanje bubuljica, posebno na koži sklonoj aknama – sakriće linije, pore i bore, ostavljajući dosta prirodniji izgled. Namenjena je i za rešavanje diskoloracije, jer sadrži pigmente: kajsija (protiv umora), zelena (protiv crvenila), bela (protiv tamnih fleka/pigmentacije). 

Ukoliko ne želite da se odreknete pudera u potpunosti, onda će vas oduševiti to da su i jedna i druga krema gradivne. To znači da ih možete nanositi ispod pudera, ukoliko ne želite samostalno da ih nosite. Tako će vaša koža biti zaštićena na neki način od štetnih sastojaka pudera. Dakle, sajne su u ulozi prajmera. A ako se pitate koja krema je za vaš tip kože: BB krema je više namenjena normalnom ka suvom tipu kože, dok je CC namenjena normalnom ka masnijem tipu kože. 

Naslovna fotografija: instagram.com/lizkaeber

Anja Dragović

Comments