Svako novo godišnje doba zahteva i adaptiranje postojećih rutina i rituala u svakoj sferi života. Jesen je vreme za nove početke, spremanje ormara, ali i adaptiranje naše beauty rutine novim vremenskim prilikama. Sunčani vreli dani su iza nas, a pravo zimsko vreme nas tek čeka, stoga je pogodno iskoristiti ovaj prelazni period za praktikovanje skincare rituala koji će prečistiti i oporaviti našu kožu. Takođe, možete ponovo krenuti sa korišćenjem nekih proizvoda koje ste privremeno uklonili iz svoje rutine tokom leta.

Zamenite vitamin C retinolom

Kako je zaštita od UV zraka glavni cilj svih proizvoda koje koristimo tokom leta, sigurni smo da ste koristili vitamin C u vidu različitih krema ili seruma. Ipak, sa dolaskom jeseni nestaje i potreba za preteranim korišćenjem ovog vitamina, a dermatolozi preporučuju privikavanje kože na retinol. Ovaj sastojak čini kožu osetljivijom na sunčeve zrake stoga se njegova upotreba striktno izbegava tokom letnjih dana, a ukoliko ga koristite i tokom zime budite sigurni da nakon njega nanesete SPF zaštitu. Retinol je jedan od sastojaka čiji su efekti vidljivi veoma brzo, stoga će sloj mrtvih ćelija sa vašeg lica verovatno nestati nakon samo nekoliko dana upotrebe.

Hidrirajte kožu

Nije bitno gde živite, sa hladnijim vremenom dolazi do smanjenja vlažnosti vazduha, a u zavisnosti od toga koji je vaš tip kože, ona može postati veoma suva i sklona iritacijama. Kako biste izbegli isušivanje kože pobrinite se da je tokom ovih meseci dodatno hidrirate, te u svoju rutinu uvrstite neko od hidirirajućih ulja poput onog od divlje ruže ili veoma bogatu hidratantnu kremu. Takođe, tokom zimskih meseci iz svoje rutine izbacite maske koje mogu preterano isušiti kožu, i okrenite se maskama sa hijaluronskom kiselinom.

Comments