Od malena smo naučene da su samo dobre princezice slatke, nežne i neodoljive, a da su veštice, zbog svoje zlobe, ružne i odbojne. Koja diskriminacija! Ok, Dizni (Disney) jeste želeo da nauči devojčice da je dobrota uvek bolja, pa je zato veštice i druge zlice pravio takve da izgledaju mračno i strašno. Ipak, prisetimo se, zar su one zaista toliko ružne? Ne bih rekla! I, verovale ili ne, i od njih možemo da naučimo nešto o lepoti!

Ne plaši se da pokriješ kosu. Dve najpoznatije Dizni zloće su svakako kraljice iz crtaća “Snežana i sedam patuljaka” i “Uspavana lepotica. Setite se, obe su imale sakrivenu kosu iza nekakvih marama, kapa sa rogovima ili šta god da je ono bilo! I, zar nisu bile nekako misteriozne i privlačne tako, da kažem, bez kose sa licem koje im je dolazilo do izražaja? Ako želite da budete ovako efektne, sakrijte kosu iza neke zanimljive marame, lepo se našminkajte i zablistajte!

Zla vestica Beauty tajne kojima su nas naučile Disney zloće

Iako je sakrila kosu, lepa je

Neguj svoje lice. Dobro, u bajkama sigurno niko nikada ne stari, nema bore od nerviranja i spletkarenja i ne mora ništa da radi po pitanju nege, ali ovo je stvarnost i ona nije tako bajna i lepa. Zato, negujte svoje lice kremama sa zaštitnim faktorom i običnim kremama za hidrataciju kako biste što duže bile sveže i mladolike. I samo se setite da su sve lepotice, bile dobre ili loše, u bajkama aristokratski blede (osim ako nemaju ljubičasti ten kao Ursula iz “Male sirene). Zato, ne previše taman puder!

Otkačena frizura. Obožavate Kruelu Devil (Cruella de Vil)? Eto inspiracije za frizuru! Ne morate naravno bukvalno da se ofarbate u crno-belo, samo budite smele poput nje i izdvojite se na neki način. Ona jeste zla, ali je i kreativna, definitivno!

Kruela Devil Beauty tajne kojima su nas naučile Disney zloće

Luda frizura, odličan stajling

Moćan aksesoar. Šta god da obučete, dodajte neke upadljive detalje. Ogrlice, šešir, rukavice, prstenje, minđuše, šta god! Bogami, Diznijevi ženski zlikovci su uvek dobro stilizovani!

Kombinuj boje. Zle dame obožavaju crveni karmin jer ih obično asocira na krv. Mi ne moramo da budemo krvoločne, ali svakako ćemo ih iskopirati po pitanju boje ruža za usne. Istaknute obrve – da, takođe. Senke za oči upadljivih boja – zašto da ne?

Osim šminke, kombinacija boja prilikom oblačenja je takođe poželjna. Kraljica Srce iz Alise u zemlji čuda spaja crvenu, belu i crnu – odličan izbor!

I, da li ste primetile da zle kraljice i veštice često nose crne haljine sa ljubičastim detaljima? Nije to slučajno! Crna, naravno, divno ističe figuru ali je i simbol tame i zla, a ljubičasta, kraljevska boja, simbolizuje moć i sofisticiranost. Eto ideje za sledeći večernji izlazak!

Kraljica Srce Beauty tajne kojima su nas naučile Disney zloće

Nije baš lepa, ali dobro kombinuje boje

Pa, dame, šta vam je privlačnije? Slatkoća princeza u roze, pufnastim haljinama i sa nežnom šminkom, ili tama i senzualnost moćnih kraljica? Kada je moda u pitanju, ja glasam za ovo drugo!

Izvori fotografija: blogabcmicrocamp.com, persephonemagazine.com, blog.naver.com, alice-in-wonderland.net


Ivana Tomić – je studentkinja Fakulteta političkih nauka, koja se, iako uskoro puni 21 godinu, i dalje ponaša detinjasto i budalasto. Ne krivite je, to je zbog sestrića sa kojim se glupira po ceo dan. Trenutno piskara sve i svašta, više za svoju dušu, ali se nada da će jednog dana imati uspešnu karijeru ozbiljnog novinara. Obožava da tračari sa svojom najboljom drugaricom Nedom uz jaku, domaću kafu. Druženje sa porodicom i kućnim ljubimcima je ispunjava. Mogla bi da živi na krompirićima i višnjama u svim oblicima. I dalje na vratima sobe čuva poster Džonija Depa. Voli jednog Marka.

Comments