Pojava pčela, kao i njihove sposobnosti stvaranja jedne od najukusnijih i najzdravijih supstanci na svetu, iznova očaravaju. Kompleksnost nastajanja meda zaintrigirala je mnoge, naučnike pre svega, koji su se bavili razotkrivanjem njihovog “jezika”, odnosno načina sporazumevanja, ali i sve one koji se bave negom i kreiranjem skin care proizvoda. Uigranost pčela ogleda se u jednom od najkomplikovanijih, najsloženijih i svakako najlepših jezika u celom životinjskom svetu.

Pčele komuniciraju kroz pokret, tačnije ples, i samim tim njihova pojava dodatno očarava. Hranljiva i anti-ageing svojstva matičnog mleča, harmonija, ravnoteža, uređena zajednica i fascinantan ples pčela, inspirisali su brend Apivita da kreira anti-age liniju nazvanu Queen Bee. 

Šta je matični mleč i zbog čega je važan? 

Matični mleč je osnovni sastojak anti-age linije Queen Bee. Zbog čega je on tako poseban i zbog čega je odlučeno da se upravo matični mleč implementira u ove prirodne proizvode za anti-ageing negu? Stvar je sasvim jasna – matični mleč je blagotvoran za ljudski organizam u svakom smislu, kako za fizičke, tako i za mentalne funkcije. Matični mleč predstavlja simbol večne lepote i regeneracije. Njegovo svojstvo i delotvornost prepoznati su pre više od 5000 godina.

Matični mleč se luči u faringealnim žlezdama mladih pčela i njime se isključivo hrani matica. Sve će vam biti jasno kada vam kažemo da upravo zbog toga matica živi čak 40 godina duže od pčela radilica. Ovaj sastojak nazivaju eliksirom mladosti zato što kožu čini mlađom, smanjuje bore, podstiče obnavljanje ćelija, povećava elastičnost kože, kao i čvrstinu. 

Za potrebe kreiranja Queen Bee linije koristi se grčki matični mleč, koji zajedno sa drugim sastojcima, obezbeđuje svežinu, stabilnost i pruža ujedno i izvanrednu efikasnost u redukciji bora i obnavljanju kože.

Queen Bee: Čak 96% prirodnih sastojaka 

Prirodni sastojci su uvek najzahvalniji kada je skin care u pitanju. Queen Bee linija koristi do 96% prirodnih sastojaka, ujedno rušeći granice anti-age tržišta. Pored matičnog mleča, Queen Bee linija koristi kinesku urmu i beli lupin, koji doprinose podizanju tonusa i zatežu kožu, zatim biljku Rabdosia rubescens, koja ujednačava i čini ten blistavim, kao i biljku Cistus incanus koja hidrira i jača kožu. 

Još jedan od sastojaka kojim se može pohvaliti Queen Bee linija jeste i propolis. Efikasnost patentiranog ekstrakta propolisa dokazalo je čak 8 laboratorijskih studija, a upravo ovaj sastojak smanjuje oksidativni stres i pojačava sintezu kolagena.

APIVITA1 svi proizvodi za tekst Beauty trend koji moraš da probaš: Matični mleč u anti age nezi kože

3 Queen Bee proizvoda za kompletnu anti-age negu 

Holistička anti-age krema 

Holistička anti-age krema dolazi u dve varijante – sa bogatom teksturom i laganom teksturom. Bogata tekstura se preporučuje osobama koje imaju normalnu i suvu kožu, dok se lagana tekstura preporučuje osobama koje imaju masnu i kombinovanu kožu. Ova krema idealna je za regeneraciju kože, popunjavanje bora i povećavanje elastičnosti kože, i odgovorna je za sprečavanje pojave tamnih fleka i crvenila.

APIVITA2 1 Beauty trend koji moraš da probaš: Matični mleč u anti age nezi kože

Holistička anti-age noćna krema 

Queen Bee u svojoj kolekciji ima i holističku anti-age noćnu kremu, koja posvetljuje kožu, povećava njenu tolerantnost, pruža joj enzimski piling i koriguje nepravilnosti, koristeći se sastojcima iz papaje. Kao i prethodna dva proizvoda iz ove linije, holistička anti-age noćna krema ubrzava regeneraciju kože, popunjava bore i povećava elastičnost.

APIVITA7 Beauty trend koji moraš da probaš: Matični mleč u anti age nezi kože

Holistička anti-age krema za zonu oka

Sve što želimo od kreme za okoloočno područje jeste da ublažimo umoran izgled, i to je upravo ono što ova Queen Bee anti-age krema radi našoj koži. Takođe, akacija sprečava opuštenost kože i efikasna je u borbi protiv tamnih i otečenih podočnjaka.

APIVITA3 Beauty trend koji moraš da probaš: Matični mleč u anti age nezi kože

Prirodna kozmetika Apivita nastala je u srcu Mediterana, u Grčkoj, davne 1979. godine. U pitanju je prirodna nega lepote, koja potiče od pčela u grčkoj prirodi. Poreklo ovih proizvoda je jako bitno, jer grčka priroda nudi odličan biodiverzitet, koji je posledica uređene i plodne zajednice pčela. Apivita nudi i linije za higijenu lica, hidrataciju kože, pilinge i maske za lice, kao i proizvode za higijenu i negu kose i tela.

 

Comments