Čini se kao da je prošlo nekoliko minuta od početka godine, a već je kraj januara! Dakle, to znači da su polako počeli da se naziru trendovi koje možemo da očekujemo u toku ove godine.

Želeli smo sa vama da podelimo naše mišljenje o beauty trendovima koji nam dolaze i time vam omogućimo da budete korak ispred svih. Dobra vest je da će u toku ove godine biti popularne raznolike stvari, jer su se ljudi očigledno opustili i prepustili svojim idejama – a osim toga, deluje kao da su sve više prisutni oni koji sami za sebe diktiraju trendove, što dalje vodi do potpune slobode kreativnog izražaja.

Šta će to biti popularno u 2023. godini?

Plava kosa je uvek dobra ideja!

I ove, kao i svake prethodne godine, žene će nositi bob frizuru. A ovog puta – blajhano plavu. Ako se odlučite na ovaj korak, budite pažljive sa odabirom salona i još važnije – ne pokušavajte same da kosu učinite platinastom kod kuće. Za prelazak u plavo vam je potreban profesionalac. koji će postepeno da farba vašu kosu i istovremeno je štiti.

Verovatno ste, kao i većina žena, uvek na korak do bob frizure, ali vas nešto zaustavi u toj ideji i na kraju je ne realizujete – konačno je vreme da ostvarite svoje želje!

Pročitajte i ovo: Ulje ruzmarina za oporavak i brži rast kose

I brinete su prisutne!

Molim vas, neka se sve zaustavi na trenutak! Da li je moguće da će u istom trenutku biti popularne i plavuše i brinete? Naravno da jeste – i upravo o toj raznovrsnoti trendova smo pričali. Brinete će ove godine zadržati svoju prirodnu dužinu kose, ali će većina odlučiti da skrati šiške (što i nije tako nije loša ideja).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Giannina 🙂 (@gianninaprl)

A gde je kosa, tu su i šminka i nokti, ali i par korisnih beauty saveta

Ove godine biće popularni nokti duže forme u obliku badema ili pak, klasična kocka koja će odavati potpuno drugačiji vajb – jer će biti nežnih, kremastih i rozikastih nijansi. Tu i tamo, biće prisutan i frenč bele boje, bez šara, cirkona i sjaja. Dugi nokti su seksepilni, ženstveni i atraktivni – ali ako niste pristalica ovog trenda, dovoljno je da znate koje će se nijanse gelova nositi, a sve ostalo je na vama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NAILS (@md_ongles)

Pročitajte i ovo: Savršen izbor za minimaliste – evo šta je lip gloss manikir

Frenč

Frenč je uvek dobrodošao, ali da se primetiti da je prvi sloj mlečnobela boja koja može da bude baza, ali može i da se nosi i individualno. Ukoliko želite da izgledate suptilno i uredno, poželećete da nosite ove nokte tokom svih 12 meseci ove godine.

Ujednačen ten sa akcentovanom šminkom

Makeup svet zadržava jasnu formu ujednačenog tena, jakih kontura i suptilnog rumenila. Za intenzivniji efekat potrebno je samo da tamnom olovkom istaknete oči i nikako ne zaboravite koliko su obrve i trepavice važne. Zato, izvucite maksimum i iz njih.

Crveni ruž

I poslednji, ali ne i najmanje važan trend za 2023. godinu jesu crvene usne. Ako želite da izrazite svoju senzualnost, mističnost i naravno, svoj seksepil, izaberite mat crveni ruž i zasenite sve prisutne! Naravno, crveni ruž moraju da prate i drugi detalji – ali, podrazumevaju se sjajna senka na očima ili tanka linija ajlajnera. Sve u svemu, sa šminkom uvek možete da ekperimentišete, ali ne zaboravite da crveni karmin znači hraborst i samopouzdanje – a to je ono što čime uvek želite da plenite, zar ne?

Naslovna fotografija: instagram.com/spacebyalexbrown

Dragana Stojanović

Comments