Beauty trendovi se menjaju iz godine u godinu, ali uvek su prisutni i uvek veoma jasno prikazuju trenutak u kojem živimo, iako nam se u tom trenutku to ne čini baš tako. I priznajte, kada prođete kroz stare fotografije poznatih ličnosti, stare fotografije različitih stajlinga sa crvenog tepiha ili modne kombinacije iz starijih filmova – tačno je jasno iz kog su perioda i kada su snimljene. Nikada nećete promašiti tanke obrve sa početka 2000-tih godina, ili usne uokvirene tamnom olovkom iz 90-ih ili pak veoma plitke pantalone koje smo sve nosile kao devojčice. Svako vreme ima svoje pokazatelje u modnom i beauty smislu, pa tako i ova 2021. godina – iako je tek počela. Trenutno najpopularnije beauty trendove (po kojima ćemo kasnije pamtiti 2020. godine) možemo uočiti na poznatim blogerkama sa Instagrama i TikTok-a, a jedna od njih definitivno je Rachel Tee Tyler. Evo koji su to trendovi koje smo primetili na njoj a koji će sigurno obeležiti 2021. godinu!

Plavi ajlajner

Plava senka za oči nekada je bila veoma popularan makeup momenat, a danas je plavu senku zamenio neobični, plavi ajlajner. Plavi ajljner možete nositi na klasičan način, ali se isto tako možete poigrati i napraviti malo zanimljiviju, grafičku liniju koja će uokviriti vaš kapak, izgledajući kao leptirovo krlo. Plavi ajlajner uklopite uz neutralnu šminku, maskaru i sjaj za usnama – kako bi fokus ostao na njemu.

Bakarnoriđa kosa

Crvena i bakarnoriđa kosa su u trendu od kraja 2020. godine. Prvo se među poznatima pojavila jarka, neprirodna, vatrenocrvena koja je ubrzo postala it boja – a ona je ove godine prešla u blažu nijansu bakarne, koja deluje prirodnije i koja mnogima dobro stoji. Ona je suptilnija, ali i dalje atraktivna, i mi već želimo da zakažemo termin kod frizera prvom prilikom i da se oprobamo u njenom nošenju!

Retro glam look

Retro look inspirisan 50-im godinama prošlog veka i holivudskim lepoticama kao što je Marilyn Monroe, ponovo će se vratiti u modu, što znaći da je sada pravo vreme za dobro izvučen mačkasti ajlajner, rumenilo i pravi, jarki crveni karmin. Naravno, ovaj makeup look možete uklopiti uz takođe retro frizuru, sa blago uvijenim loknama i razdeljkom sa strane.

Duge šiške 

Šiške i stepenasta kosa su takođe u trendu poslednjih meseci, a ukoliko imate društvenu mrežu TikTok, sigurno ste videli mnoge tinejdžerke kako same u kućnim uslovima šišaju duge šiške sa razdeljkom po sredini, koje se nastavljaju na stepene koji uokviruju lice. Ove šiške su savršene ukoliko ste do sada nosili samo ravnu kosu, jer nisu preterano velika promena, a opet će vam frizura biti očigledno zanimljivija, a i lako možete da ih pustite da izrastu natrag sa ostatkom dužine.

Comments