Još kada se pojavila na beauty tržištu, pre nekih šest godina, micelarna voda je napravila pravi bum!

Kako to misliš da ne volimo nešto što potiče iz Pariza i što su naše ikone lepote, Parižanke, odobrile kao savršeno i gotovo magično sredstvo za čišćenje kože?!

U redu, možda preterujemo sa svojom opsesijom Parižankama, ali ne preterujemo kada kažemo da je micelarna voda došla kao spas za sve nas koji smo, poput nje, multitaskeri kojima je potrebno brzo i efikasno rešenje za skidanje šminke, čišćenje lica, pa čak i negu, onako u hodu, čak i kada nismo kod kuće. S obzirom na to da je micelarna voda već duže vreme na mnogim policama u kupatilu, sigurno već znaš šta tačno predstavlja, ali ako se i dalje dvoumiš da li treba da je uvrstiš u svoju beauty rutinu, glasno kažemo DA i navodimo ti nekoliko glavnih prednosti ovog višenamenskog proizvoda.

Micelarna voda savršeno čisti kožu – bez ispiranja!

To što micelarna voda čisti kožu bez potrebe za ispiranjem je njena najveća prednost, definitivno! Potreban ti je samo jedan tupfer ili loptica vate da bi tvoja koža bila čista i osvežena, bez ispiranja, bez ikakvih neprijatnih tragova na koži. Za sve nas koje želimo savršenu kožu bez mnogo muke – ovo je spasonosno rešenje!

WANNABE beauty tip: Garnier roze micelarna voda je savršena za svakodnevno korišćenje, jer nežno čisti kožu ostavljajući je lepom i blistavom.

Micelarna voda uklanja čak i vodootpornu šminku, bez trljanja

Skidanje šminke nije i ne treba da bude filozofija. Upravo zato micelarna voda i jeste jedan od najomiljenijih proizvoda za uklanjanje šminke jer to radi u samo jednom pokretu, bez trljanja i razmazivanja, a budući da ne sadrži alkohol, pogodna je za čišćenje čak i osetljive kože oko očiju. 

WANNABE beauty tip: Garnier dvofazna micelarna voda sa samo jednim tupferom uklanja jaku i tešku šminku (čak i vodootpornu), a budući da sadrži negujuće ulje argana, kožu čisti i umiruje, bez osećaja zatezanja i masnih tragova.

Micelarna voda neguje i osvežava kožu – čak i kad nisi kod kuće!

Budući da micelarnu vodu možeš koristiti samostalno, odnosno bez “obične” vode kojom ćeš je isprati, odličan je izbor za bilo koje putovanje, sam put, pa čak i odlazak na trening posle kog je tvojoj koži potrebno osveženje. Naravno, biće ti potrebno njeno putno pakovanje (što Garnier ima u svojoj ponudi micelarnih voda) i nekoliko tupfera. Micelarna voda u ovom slučaju predstavlja instant boost za tvoju kožu koja će biti čista, osvežena i blistava!

Koristi micelarnu vodu da toniraš i hidriraš kožu

Već smo naglasili da je micelarna voda multitasker – ne samo da čisti kožu i uklanja šminku, već može i da je tonira (kao drugi korak u čišćenju lica nakon čega ćeš regularno nastaviti sa svojom skin-care rutinom), pa čak i hidrira! Zahvaljujući svojim sastojcima, micelarna voda može da doprinese nežnosti i mekoći kože, a kada je koža hidrirana, ona izgleda toliko blistavo da ti hajlajter neće ni biti potreban!

WANNABE beauty tip: Garnier micelarno mleko kombinuje micele, koje čiste kožu i uklanjaju šminku, i hidrirajuće sastojke, koji su sastavni deo hidratantnih krema. S obzirom na to da čisti, hidrira i neguje, u samo jednom potezu, jasno ti je da je reč o proizvodu koji će tvoja koža obožavati!

Miliky Photo 2 1 e1581684005733 Razbijamo mitove: Da li treba da uključiš micelarnu vodu u svoju skin care rutinu?

Svaki tip kože voli micelarnu vodu!

Na kraju, jako važna stavka – micelarnu vodu će voleti baš svaki tip kože! S obzirom na to da je nežna i hidrirajuća, micelarna voda će odgovarati osetljivoj i suvoj koži – nema zatezanja i neprijatnosti. Masnoj koži će prijati kao prvi korak u čišćenju i nezi jer uklanja nečistoće, višak sebuma i mrtve ćelije sa površine kože, što znači da ćeš izbeći začepljenje pora koje dovodi do nastanka bubuljica. 

WANNABE beauty tip: Garnier roze micelarna voda i Garnier micelarno mleko prijaće čak i osetljivoj koži, te su uvek dobar izbor za čišćenje, osvežavanje i negu kože, svakog dana. Garnier dvofaznu micelarnu vodu koristi kad god nosiš jaču šminku koju je potrebno pažljivo i temeljno ukloniti. 

Zaključak?

Micelarnoj vodi definitivno treba dati šansu! Koju ćeš najpre isprobati?

Naslovna fotografija: unsplash.com

Ivana

Comments