Tačno posle dve i po godine publika je ponovo imala prilike da vidi Peđu Nerića, čijom revijom je i započelo peto veče 28. Amstel Fashion Week-a. Nakon njega,  svoje kolekcije su  prikazali  Bata Spasojević, Dragan Milenković, španski brend Yolan Cris,  Ana Ljubinković, Doda Komad i Fashion Company.

U kolekciji Peđe Nerića bile su zastupljene najfinije svile, ravni i strukirani krojevi,  biserno bela i golubije siva kao dominatne boje kojima su kontrast davale narandžasta i ljubičasta boja. Prikazani su modeli za proleće/leto 2011., a ono što je viđeno na ovoj reviji je svakako bilo vredno čekanja.

Bata Spasojević je prikazao kolekciju za aktuelnu sezonu, futurističkog izgleda koja takođe može da se meri sa svim svetskim revijama. Kožne jakne sa nitnama, kratke perike, crna boja, sjajni elementi kao i odlične torbe su ono što se svima dopalo.

Dragan Milenković je predstavio  novi brend „Erectus“ namenjen hrabrim ženama, a salon Alhemija poznati španski brend „Yolan Cris“ sa kolekcijom venčanica koje se mogu naći svuda u svetu.


„Black milk“ kolekcija Ane Ljubinković sadrži oštre geometrijske linije i jasne boje koje je izdvajaju od drugih. Svila, saten, vuna i pamuk su glavni materijali, a pomoću rombova i trouglova, Ana je pokazala da je svoju inspiraciju pronašla u galaktičkim putovanjima i papirnim zmajevima. Odlična kolekcija!

Nakon toga je Doda Komad prikazala svoje unikatne modele napravljene od prirodnih materijala sa ručno rađenim sandalama od kože.

Modna korporacija Fashion Company je  predstavila kolekciju za ovu sezonu poznatih brendova: Replay, Energie i Miss sixty, koje je savršeno stilizovao Boško Jakovljević.

Sva tri brenda su veoma popularna svuda u svetu, pa tako i kod nas, a veliki broj poznatih ličnosti koji se sedele u prvom redu, samo je potvrdio tu činjenicu!


Vanja Milićević voli modu, ponekad i preteruje u toj ljubavi, uživa dok šeta radnjama, kad otkriva nove dizajnere, modne trikove i stilove! Njen moto: ” Fashion fades, only style remains the same.”

Comments