Darko Kostić rođen je 1980. godine u Beogradu, završio je tekstilnu školu i dizajn na Višoj tekstilnoj školi. Prvi put se predstavio na beogradskom Fashion Week-u u oktobru 1999. godine i od tada je redovni učesnik ovog događaja. Dva puta svojim kolekcijama visoke mode zatvara beogradski Fashion Week, najprestižniju domaću modnu manifestaciju.

Nova kolekcija Darka Kostića inspirisana je formom cveća, žbunova i kompozicije bašta, baštenskih staza, pejzažne arhitekture i stilova koje proizvode ovakvi ambijenti. U kolekciji se oslikava jak uticaj boho romantike, odiše gotovo candy look-om, a smelo se poigrava pomalo kič ljubavnim elementima. Kolekciju čini dvadeset sedam silueta, četrnaest komada nakita i sedam ručno rađenih komada nakita za glavu.

DJT5305 picnik Belgrade Fashion Week: Darko Kostić

Kao iz bajke

DJT5526 picnik Belgrade Fashion Week: Darko Kostić

Haljina zanimljivog kroja

djt5556 Belgrade Fashion Week: Darko Kostić

Kosturske glave - Darkov omiljeni detalj

DJT5614 picnik Belgrade Fashion Week: Darko Kostić

Samo za ženstvene devojke

DJT5665 Belgrade Fashion Week: Darko Kostić

Za specijalne prilike

DJT5713 Belgrade Fashion Week: Darko Kostić

Korset večernja haljina


Đina Lukić je učenica srednje turističke škole i na modu gleda kao na način života. Obožava visoke štikle, šoping, New York, luksuz i Karla Lagerfelda. Ne voli romantiku. “When I first moved to New York I bought Vogue instead of dinner. I just felt it fed me more.”

Comments