Beograd je ovih dana prepun nasmejanih, vedrih i osunčanih lica, jer nam sunce i nakon napornog dana na poslu/fakultetu ipak izmami po koji osmeh. Ono što je zanimljivo je da Beograđanke, iako nam je leto na vidiku, i dalje ostaju verne tamnim i pastelnim bojama sa primesama prugica, tu i tamo. Colorblock je ove sezone apsolutni imperativ, ali na beogradskim ulicama je nažalost još uvek neprimećen (izuzimajući blogerke). Kažem nažalost, jer je baš ovakvo vreme povod da pustite mašti na volju i probudite dete u sebi mešajući jarke boje i stilove (naravno, sa merom). A dok se spremate na to, pogledajte dame sa stilom koje su uhvaćene u toku prošle nedelje.

14 Belgrade Style Catcher

Teget prugice razbijene jarkom crvenom bojom uobličene su crnim delovima odeće. Iako nedovoljno smelo, ipak je ovo interesantna kombinacija za nedeljno popodne sa drugaricama. Ostaćete primećeni, u svakom slučaju.

22 Belgrade Style Catcher

Na ovoj kombinaciji mi se dopada mešavina materijala – crna čipka koja viri ispod pamučne majice. Ceo outfit dobija notu zanimljivosti zbog punđice i toga kako nosite svoju odeću i celokupnu odevnu kombinaciju. Iako je ovakav način oblačenja možda previše tipičan za tinejdžerku, ovaj blejzer bi malo ozbiljnija dama mogla da ponese uz suknju dubokog struka i običnu jednobojnu ili majicu sa printom, zavisno od stila.

32 Belgrade Style Catcher

Evo jedne prave girly kombinacije koja mi je odmah zapala za oko kao veoma nežna i divna za jedan letnji dan. Teksas suknja dubokog struka sa kožnim braon kaišom se divno slaže uz atlet majicu na pruge sa čipkanom aplikacijom. Šnala u obliku mašne uspešno doprinosi razdraganom utisku koji ostavlja ova devojka od stila.

42 Belgrade Style Catcher

Ne zaboravite da se ovog leta naoružate sa što više narukvica i ogrlica koje uvek mogu savršeno da upotpune i najjednostavniju kombinaciju. U krajnjem slučaju, iskoristićete ih na plaži, kombinujući ih sa kupaćim.

5ll Belgrade Style Catcher

Platforme su ovog leta nezaobilazne, što za noćne, tako i za dnevne kombinacije. Nabavite sebi par u cvetnom dezenu, a ako budete dovoljno hrabre onda u nekoj jarkoj plavoj, zelenoj, narandžastoj ili roze nijansi, jer vam to daje veću paletu boja uz koje možete da ih kombinujete (colorblock!).

61 Belgrade Style Catcher

Ukoliko u svom ormanu još uvek nemate jedan šorts dubokog struka, smatrajte da za vas leto još uvek nije počelo! Kupite neki u crnoj ili uopšte tamnoj boji iz prostog razloga – da biste mogli da ih kombinujete i zimi u varijanti sa hulahopkama. Ono što bih vam ja preporučila je da pored šortseva svoj ormar prepunite i raznobojnim suknjama, koje, ukoliko želite da budu jednostavnog kroja, možete napraviti i same.

Jedno je sigurno – nemojte biti dosadne i sumorne ovog leta. Razdragane, jarke i električne boje treba da zavladaju vašim ormarom i da vam u svakom momentu poprave raspoloženje. Potrudite se da ovih dana obojimo ulice Beograda!


Jelena Todić obožava modu, smeh, Beograd, crnu čokoladu, kafu Doppio Marrakesh, svoje divne drugarice, a pre svega da slika i da bude slikana. Smatra Audrey Hepburn neprevaziđenom ikonom stila. Njen moto: “Nothing is impossible, word itself says I’m possible.” (A. Hepburn)

Sonja Starčević – fotografija je za nju način da ispolji svu svoju kreativnost, svaku svoju emociju i svo svoje ludilo. Ako ne slika, ima osećaj da baca uspomene. Voli da upoznaje drugačije od sebe, da uči od boljih, i da sve što radi radi do same perfekcije.

Comments