Bella Hadid je novo lice modne kuće Saint Laurent! Prošlo je skoro 10 meseci otkako smo Bellu videli u modnoj kampanji, međutim, ova saradnja označava njen povratak ulozi supermodela. Podsećamo, u septembru 2023. bila je transformisana u robota u kampanji Marca Jacobsa.

Na jednoj fotografiji objavljenoj na Instagramu modne kuće YSL, manekenka zauzima centralno mesto u kampanji Saint Laurent Fall 24, u rebrastoj beloj haljini sa detaljima od čipke oko dekoltea. Hadid je pozirala do kaputa od veštačkog krzna spuštenog pored nje, prirodnog izgleda lica, sa raspuštenom kosom i nagoveštajem cat eye ajlajnera.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SAINT LAURENT (@ysl)

Ovo je zapravo prva kampanja za Saint Laurent za Bellu, a jasno je kako ju je ostvarila. Još u maju, manekenka je prisustvovala Filmskom festivalu u Kanu, izašavši na crveni tepih u uskoj, providnoj haljini iz kolekcije Saint Laurent. Očekivano, autfit je “zapalio internet”.

I ne samo to, već je kasnije WWD izvestio da je Hadidina haljina pomogla da se značajno poveća uticaj brenda, koristeći Launchmetrics skalu vrednosti medijskog uticaja kao procenu. Prema izveštaju, Hadidino pojavljivanje na crvenom tepihu je modnoj kući donelo 7.2 miliona dolara, tako da nije ni čudo što ju je brend izabrao za svoje novo lice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Osim Belline, Saint Laurent Men’s Winter 24⁣ kampanja je takođe postala viralna, zbog korišćenja nagih muških modela u kontekstu slika slavnih umetnika.

Stilizovane kompozicije, raskošni tonovi dragulja i pažljiv raspored različitih modela stvaraju niz prizora koji odaju počast scenama koje su kreirali majstori – od Michelangela i Caravaggia do Édouarda Maneta.⁣

Svaka fotografija kamapanje je prožeta drskom senzualnošću koja potiče od uticajnih reditelja 20. veka, kao što su Luchino Visconti i Pier Paolo Pasolini.⁣

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SAINT LAURENT (@ysl)

Pročitajte i ovo: Nedelja visoke mode u Parizu: Opera kao inspiracija za Chanel, a biseri za Armani reviju

Naslovna fotografija: instagram.com/ysl

Božica Luković

Comments