Tržni centar koji zovu “novi centar grada” je sasvim opravdao taj epitet ovog leta, jer su osim rasprodaja, peska i ležaljki, priredili zabave za mališane, ali i za nas malo starije. Posetili smo dva događaja – reviju brenda Crocs i reviju, čak šest, mladih domaćih dizajnera.

Uprkos iznenadnoj kiši i jakim naletima vetra, u subotu, 23. jula oko 19 časova, održana je revija brenda Crocs ispred TC “Ušće”. Početak revije označila je pesma “Srećo ničija” pevačice Goce Tržan, koja je harizmom uspevala da ulepša kišoviti ambijent. Ipak, najslađi su bili mališani. Oni su otvorili reviju šetajući po pesku u raznobojnoj Crocs obući. Mališani su po poluvlažnom pesku rado pozirali, smeškajući se, baš kao pravi profesionalci. Najpoznatije papuče na svetu prošetali su i stariji manekeni, pokazujući da sve generacije vole da ih nose. Osim uobičajenih Crocs klompi-papuča, mogle su se videti i japanke, kao i gumene čizme raznih boja. Gromoglasan aplauz izazvao je poslednji deo revije, kada su odrasli manekeni prošetali po pesku, držeći mališane za ruke. Za kraj, na bini je nastupao Željko Vasić sa numerom “Ne verujem ja”. I Željko i Goca su bili u prisustvu svoje dece, koja su se, zajedno sa ostalim mališanima, zabavljala sa animatorima i klovnovima. Ni kiša, ni oblaci, ni mnoštvo kišobrana nije moglo da pokvari dan prepun nasmejane dece u raznobojnim, veselim Crocs papučama.

1g Beogradsko leto na plaži tržnog centra

Na istom mestu 25. jula održana je revija mladih dizajnera, a vremenski uslovi nisu bili ništa bolji. Ipak, šestoro dizajnera uspelo je da prikaže letnje kolekcije koje su nosile atraktivne manekenke. Reviju je otvorio Ivan Golubović, sa svojom laganom kolekcijom modela za svaku priliku, sportske elegancije, namenjene ženi u pokretu, uvek istaknute prirodne lepote i aktivnih interesovanja. Nakon njega, predstavio se Stevan Ristić sa nosivim letnjim modelima, namenjenim modernoj ženi, ali uz primese rustičnosti i nostalgije. Treći po redu, bio je modni brend ”ATippi”, nastao krajem 2010. godine, a čini ga pet dizajnera: Teodora Drakulović, Marija Banjac, Tamara Marjanović, Aneta Tošić i Hristina Petrović. Modni brend “greШka”, koji čine Ivana Kovačević i Ivana Jovanović, predstavio je kombinaciju dva različita senzibiliteta. Duhovite helanke upotpunjene odevnim predmetima strogih formi i tamnog kolorita. “MustiqArts” (Ana Barajević, Marina Andjelković, Mima Madžarac, Mina Petrović) sa “Superflaja” nakitom prikazao je najnoviju letnju kolekciju haljina i kupaćih kostima, inspirisanu Japanom i romantičnim motivima, pod nazivom “Kućica za lutke”. Manekenke su viđene kao moderne Lolite, u atraktivnim bikinijima, haljinama, suknjama i bluzama od laganih materijala, te su delovale zavodnički i naivno u isto vreme. Kao upečatljiva završnica, izveden je performans sa motorima, osmišljen od strane Marine Dončević, pod nazivom “ExPlOrE YouRselF”. Na modelima je, kroz performans, pokazala isticanje karaktera i formiranje stajlinga kombinacijom boja i stila šminkanja.

2a Beogradsko leto na plaži tržnog centra 2b Beogradsko leto na plaži tržnog centra

Iako u kupaćim kostimima ili letnjim haljinicama, na temperaturi koja više priliči jeseni, manekenke su fantastično odradile svoj posao, a mnogobrojna publika ih je redovno nagrađivala aplauzom. Dizajneri su pak dokazali da je srpska modna scena itekako bogata, te ako se pripremate za odlazak na more ili jednostavno želite da obnovite svoju garderobu, obavezno ih se setite. Trendovi su u potpunosti ispraćeni, ali uz ogromnu dozu ličnog pečata, te je svaki komad odeće poseban.


Tina Bunjevački je nepopravljivo romantična, čak i kada tome nema mesta u nekoj situaciji. Svako jutro kaže sebi “Od sutra počinješ da učiš i vežbaš” i skoči na čokoladu, kafu i pisanje bloga. Često ukucava na pretraživačima “crno-bele fotografije” i “Impresionizam Van Goga”. Obožava dan kada ode u staru novinarnicu i kupi brdo novina pre X godina, kako bi seckala najzanimljivije članke. Zacrtani cilj: 58 kilograma i sledeća Anna Wintour.

Milica Jarić je na papiru diplomirani ekonomista, a u stvarnosti zaljubljenik u modu, filmove Vudi Alena i poeziju Majakovskog. Ponaša se u skladu sa svojim godinama samo kada je neophodno, obožava svog psa, crnu kafu, najviše para troši na haljine, a kada bi mogla, obojila bi ceo svet u nijanse plave. “A girl should be two things: classy and fabulous.” (Coco Chanel)

Comments