Koncert kamerne muzike pod nazivom “A Bridge for Music” se organizuje u okviru međunarodnog projekta Italije i Srbije! 

Nastupaju Gudački “Đenova sekstet” & “Belgrade University Quartett”

– Pon 7.10. u 21h Galerija ARTGET 

– Uto 8.10. u 18h na Kolarcu

Ulaz: Slobodan

IMG 2866 e1570182862168 Besplatan koncert kamerne muzike pod nazivom A Bridge for Music

Koncert pod nazivom “A Bridge for Music“, koji se organizuje u okviru istoimenog međunarodnog projekta Italije i Srbije a u kojem učestvuju Konzervatorijum “N. Paganini” i Teatar Karlo Feliče iz Đenove u saradnji sa Fakultetom muzičke umetnosti u Beogradu, održaće se u ponedeljak, 7. oktobra, u 21.00h u Galeriji Artget Kulturnog centra Beograda i u utorak, 8. oktobra, u 18.00h na Kolarcu.

Program koncerta, na kojem učestvuju studenti iz obeju zemalja u pratnji svojih profesora, predviđa izvođenje dela iz repertoara kamerne muzike: Bramsovi gudački sekstet op. 18, klavirski kvartet n. 3 op. 60 i kvintet sa klarinetom kao i Rondo iz Paganinijevog Gudačkog kvarteta.

Gudački sekstet “Đenova sekstet” čine prof. Đuzepe Frančeze iz Teatra Karlo Feliče, profesori Valerio Đanareli i Paolo Onjisanti sa Konzervatorijuma “N. Paganini” iz Đenove i učenici Beatriče Pučini, Kamila Dioli i Čečilija Anđelika Ponasi. Članovi “Belgrade University Quartett“-a su Nikola Todorović, Jelena Pejanović, Tijana Stojiljković i Isidora Novaković, a “Belgrade University Quintett“-a Luka Bošković, Jelena Pejanović, Milica Andrijašević, Ana Ivanković i Kristina Nikitović.

Projekat su podržali Udruženje “Prijatelji Paganinija” i Udruženje Koreli di Savona, regija Ligurija, Italijanski institut za kulturu u Beogradu kao i Spineli Group i Ansaldo Energia.

Koncert se organizuje i u okviru obeležavanja 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Italije i Srbije.

IMG 2909 e1570182931592 Besplatan koncert kamerne muzike pod nazivom A Bridge for Music

 

Comments